Királynők, árvák, kurtizánok, amazonok - beindultak a Trónok harca hősnői

kurtizán pmsza árva királynő hősnő amazonok szerető Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női sors Westeroson cseppet sem leányálom: minden idők tán legnagyobb szabású televíziós szériájának műfaja ugyan történelmi fantasy, de ez a kosztümös fantáziavilág kegyetlen kihívásokat állít a benne élők, különösen a nők elé. A most indult, nagy várakozás övezte negyedik évad kapcsán megnéztük: milyen típusú karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harcában - no és mit tudhatunk az alakítóikról?

Cersei Lannister

A karakter: A történet kezdetén a birodalom királynéja, majd gyűlölt férjének halála után régenskirálynő a fia mellett. Kegyetlen és hataloméhes nő, amit nagyban magyaráz rideg családi háttere, továbbá ikertestvére iránti törvénytelen, titkos szerelme. A sors csapásai azonban fokozatosan megmutatják törékenységét és esendőségét is.

Királynők, árvák, kurtizánok, amazonok - beindultak a Trónok harca hősnői Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

A színésznő: Lena Headey 40 éves angol színésznő, a Trónok harca előtt a legismertebb alakításai a 300-hoz és A terminátor tévésorozathoz voltak köthetők: előbbiben Leonidász feleségét, utóbbiban magát Sarah Connort játszotta. A Trónok harca sikere fellendítette az ő karrierjét is: főgonosz lett a Dreddben, állandó szereplő A végzet ereklyéiben, és persze a 300 folytatásában is feltűnt.


Arya Stark

A karakter: Az északi királyságot uraló Stark család legkisebb lánya, akit cseppet sem érdekelnek a csajos dolgok, és külsejében is meglehetősen fiús. A háborúban elveszíti a hozzátartozóit, és ő maga is elveszik: megtapasztalja a világot alulnézetből is, ez pedig a bosszúvággyal együtt előhozza a gyilkos ösztöneit.

Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

A színésznő: A brit Maisie Williams épp a napokban tölti be a 17 életévét. A mindössze 152 cm magas színésznő egyetlen tévés produkcióban játszott a Trónok harca előtt, és azóta sem nagyon szerepel sok másban, mindössze két kisebb független film mellészerepeit vállalta el. Pedig ő az egyik legtehetségesebb a sorozat női szereplői közül.


Sansa Stark

A karakter: Húgával ellentétben őt csakis a csajos dolgok érdeklik: szép ruhák, bálok, kellemes fiatalemberek, egy majdani pazar esküvő. A politika kegyetlen világa miatt azonban minden álma romba dől, és a történet tán legtöbbet szenvedő karaktere válik belőle (noha elég szoros a verseny ezért a címért).

Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

A színésznő: Sophie Turner 18 éves, szintén brit és szintén a Trónok harcában fedezték fel. Azóta forgatott három mozifilmet is, de ezeket még nem mutatták be (világforgalmazásban), így nem tudni, mennyire válik majd felkapottá Turner filmes vonalon is.


Shae

A karakter: Egy külhonból származó csinos kurtizán, akinek felviszi az isten a dolgát: szeretője lesz az előkelő származású Tyrion Lannisternek, majd a férfi testi fogyatékosságai és a nő háttere ellenére ők ketten egymásba is szeretnek. Azonban ebben a világban nem lehet hosszú jövője egy ilyen kapcsolatnak.

Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

A színésznő: Sibel Kekilli török származású német színésznő, és nem véletlen, hogy cseppet sem szégyenlős a Trónok harcában: korábban pornófilmeket is forgatott. Aztán viszont komoly színésznő lett belőle, emlékezetes például a Fallal szemben című filmben nyújtott megrázó alakítása.


Margaery Tyrell

A karakter: Az örök királyné-jelölt: a polgárháborúban először Renly Baratheon felesége, majd a trónért küzdő férfi halála után a politikai játszmák épp annak egykori ellenfele mellé sodorják, és Joffrey király menyasszonya lesz. A többit nem áruljuk el, mert ez egy spoilermentes cikk.

Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

A színésznő: A brit Natalie Dormer minden látszat ellenére már 32 éves, és az eddigi filmjeiben jórészt formás külsejére volt inkább szükség: így történt ez a Casanova, A jogász, vagy a Hajsza a győzelemért című mozikban is. Viszont van esély rá, hogy ez megváltozzon: komolyabb szerepet kapott például Az éhezők vidala befejező két epizódjában, és három további mozifilm várja az elkövetkező két évben.


Tarth-i Brienne

A karakter: Nagydarab, erős nő, aki férfiakat megszégyenítő módon forgatja a kardot. Nem is szereti, ha hölgynek nézik, ő inkább lovag akarna lenni. A kemény külső mögött azonban gyengéd érzelmek is megbújnak: először Renly Baratheon, majd Jamie Lannister iránt.

Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

A színésznő: A 35 éves Gwendoline Christie nem csak a sorozatban, de az életben is óriási: 191 cm magas. Inkább színházi színészként dolgozott korábban, de a Trónok harca elhozta az ő hírnevét is, sőt csatlakozhat szereplőtársához egy másik produkcióban, hisz ő is játszani fog Az éhezők viadalában.

Daenerys Targaryen

A karakter: Az egykor elüldözött királyi dinasztia utolsó életben maradt sarja, aki egy másik földrészről próbál meg sereget gyűjtve visszatérni Westerosra. Útközben számos próba várja, melyek során meg kell mutatnia, hogy képes az uralkodásra - és az anyai szerepre három sárkánybébi mellett.

Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

A színésznő: A 27 éves Emilia Clarke az egyik legnagyobb felfedezettje lett a Trónok harcának: nem is ő volt az első kiszemelt Daenerys szerepére, sőt egy másik színésznővel már le is forgatták az első részt - aztán mégis lecserélték és újraforgatták a jeleneteit, és milyen jól döntöttek! A sárkánykirálynő igazi ikon lett, feminista hős és az internet sztárja, Clarke pedig bőven profitált a hírnévből: már láthattuk Jude Law oldalán a Dom Hemingway című filmben, 2015-ben pedig az új Terminátor-moziban azt a karaktert fogja játszani, mint Lena Headey korábban egy sorozatban: az emberiség leendő megmentőjének anyját, azaz Sarah Connort.

Szuperek, hősök, nők!http://www.life.hu/kult/20140407-szuperhosnok-az-amerikai-kapitany-premierje-kapcsan.htmlA "szuperhős" kifejezésről a többségnek egy különleges képességekkel rendelkező és jót cselekvő, furcsa szerelésbe bújt FÉRFI jut az eszébe, pedig akadnak bőven a filmvásznon és a képregények lapjain olyan nők is, akik ugyanazon a szinten űzik a maszkos igazságosztást. A Life.hu válogatása a "gyengébbik nem" legerősebb képviselőiből.KultOrigoKultúrcsemege: csillagok közé repít Odetthttp://www.life.hu/kult/20140405-csillagok-koze-repit-odett-interju-a-magyar-enekesnovel.htmlAz alternatív zene koronázatlan királynője, Odett 2010-ben kezdett szólókarrierbe, ami nagyon bejött neki. Sokasodnak a felkérések koncertre, zenei fesztiválokra, és új videoklipjeit átlagosan közel félmillióan nézik meg a népszerű videomegosztókon. A hazai zenetévé, a VIVA kedvence, olyannyira, hogy még saját gyártású realityjükbe is felkérték szereplőnek - erről is kérdezni fogom. Beszélgetésünk apropója pedig új lemeze, a Csillagtérkép, amelynek bemutatójáig már csak néhány napot kell aludnunk - erről megmutatunk egy gyönyörű dalt.Kult--Rákász Gergely: "A komolyzene olyan, mint a spenót”http://www.life.hu/kult/20140321-interju-rakasz-gergely-koncertorgonistaval-kulturcsemege-sorozat.htmlMilyen kulturális csemegét fogyasztott legutóbb, és mit ajánl nekünk? A Life.hu új sorozatában szakmabeliek ajánlanak könyveket, filmeket, előadásokat, zenéket.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.