Húsvét vasárnapi programkavalkád - országjárás szellemi örökségünk nyomában

Forrás: Thinkstock -
tojás húsvét 2014 húsvét Ópusztaszer matyó örökség programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a hétvégén van idő a kikapcsolódásra. Ezúttal hagyományos, húsvéthoz illő programokat kínálunk nektek - ugyanis néha jólesik belecsöppenni régi korokat idéző szabadtéri fesztiválokba.

MATYÓ HÚSVÉT

2014. április 20-21.
Mezőkövesd

Az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokkal ismerkedhetnek meg azok, akik úgy döntenek, hogy Mezőkövesden töltik a húsvétvasárnapot. A látogatók különböző mesterségek kulisszatitkaiba pillanthatnak be, kézműves vásáron válogathatnak kedvükre a csodálatos kínálatból, sőt, még az óriás nyúl fajtáival is megismerkedhetnek. Kora délután a Mezőcsát Népi Együttes, valamint más néptánccsoportok és népdalkörök előadásait élvezhetik, később pedig a Holdviola együttes koncertezik.

Forrás: www.mezokovesd.hu

HÚSVÉTI HÉTVÉGE NOSZVAJON

2014. április 20-21.
Noszvaj

Noszvajon a húsvétvasárnap szinte már egyet jelent a Noszvaji Tojásvadászattal. A szervezők minden évben külön figyelmet fordítanak arra, hogy az összes korosztály számára élvezhető legyen a program, így három különböző útvonalon indulhatnak a versenyzők. A kisgyermekes családok, a túrák szerelmesei és a kifejezetten sportolni vágyók is eldönthetik, hogy melyik távot szeretnék teljesíteni. Csodálatos tájak, friss levegő és nem utolsósorban fantasztikus nyeremények várják a résztvevőket.

Forrás: Thinkstock

SZERI HÚSVÉT

2014. április 20-21.
Ópusztaszer

A hagyományokhoz híven idén húsvétkor is életre kel az ópusztaszeri skanzen. Ma és holnap is különleges szabadtéri programok kápráztatják el a vendégeket. Lesz lovasbemutató, hagyományos rackanyírás, X. századi ételkóstoló, bábjátékok, ostorfonás, tojásfestés és minden egyéb régi magyar húsvéti szokás. Egész nap gólyalábasok, mutatványosok, csepűrágók és zenészek garantálják a fantasztikus hangulatot. Kitűnő családi program, felnőttek és gyermekek számára egyaránt felejthetetlen élményt nyújt!

Forrás: www.opusztaszer.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.