Húsz éve halt meg Ayrton Senna, a Forma1 legendás pilótája

gyász Ayrton Senna F1 halálos baleset megemlékezés évforduló Forma1
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz éve, a Forma1 Imola-i versenypályán halt meg Ayrton Senna, a Forma1 legendás, visszafogott, szupertehetséges brazil úriembere. Sokak számára akkor ért véget a F1 - Sennára emlékezünk.
/1404/Ayrto2014430124145

Ayrton Senna karcsú alakját, higgadt természetét, megkérdőjelezhetetlen tehetségét nem felejtik, akik akkoriban F1 versenyeket néztek. Ő volt az, aki rokonszenvesen tudott első lenni: 1988 és 1991 között háromszor lett világbajnok, összesen 41 futamot nyert. Senna életútjáról az Origón olvashattok részletesen, mi egy képgalériával és két személyes megemlékezéssel készültünk a F1 legzseniálisabb pilótája halálának évfordulójára.

Judit:

Ayrton Senna nagy ellenfele az F1-ben Nigel Mansell volt, Akkor figyeltem fel Sennára igazán, amikor egy versenyen összetűzésbe keveredett Mansell-lel. A heves angol kipattant a kocsijából és pofonvágta a higgadt kedves brazilt. - Ennek ugyebár fordítva kellett volna történnie :-) És Senna higgadt maradt, így ő lett az erkölcsi győztes. És onnantól kezdve rákattantam. És nyert, mindig nyert! Aztán eljött az a szörnyű futam, ahol életét vesztette - és én soha többé nem tudtam F1-et nézni...

Andi:

1998-ban kezdtem F1-et nézni, így Sennát is, mint ahogy a többi korábbi versenyzőt is, már csak legendaként ismertem meg. Ha Imolába érkezett ​a száguldó cirkusz, sokat beszéltek róla a közvetítés során, láttam, ahogy a csapatok és a pilóták is megemlékeztek róla. Annyit tudtam, hogy az anyukám azóta nem igazán bírta nézni a Forma-1, amikor azon a bizonyos május 1-ei futamon látta a kedvenc versenyzője balesetét. Évekkel később, 2013-ban találtam rá a Senna életéről szóló dokumentumfilmre, ami nagy hatással volt rám. Aki teheti, mindenképpen nézze meg - közel hozza hozzánk ezt a különleges embert, aki sajnos már 20 éve nincs közöttünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.