Majálisok országszerte - lovak, lampionok, retró

Forrás: Thinkstock -
majális pmsza koncert lovaglás retró gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régi megfigyelés, hogy jó társaságban, szabad ég alatt csúszik a legjobban az enni-innivaló! És akkor még a lovakat, tűzijátékot, lampionokat és a veterán autókat nem is említettük! Hisz mire való a majális? Örülj az életnek a Life.hu-val!

KOCSMAJÁLIS

2014. május 1.
Budapest

Ezt imádni fogod! A közösségi főzésé a terep a Városliget melletti Dürer Parkban. Több mint 20 kocsma méri össze főzőtudományát - vagyis egy helyen végigkóstolgathatod, melyik italmérésben kaphatsz a legfinomabb harapnivalót a söröd mellé. Míg elkészülnek a finom fogások, koncerteket hallgathatsz meg, kézműveskedhetsz vagy akár focibiliárdozhatsz is.

II. GÖDÖLLŐI LOVASMAJÁLIS

2014. május 1.
Gödöllő

Díjugrató és rodeóversennyel, állatsimogatóval, vidámparkkal és remek zenészekkel várnak Gödöllőn, az egyetem területén, ahol természetesen lovaké és lovasoké a főszerep. A csodás egyetemi környezetben remekül telik a nap, de ha esetleg mást is megnéznél Gödöllőn, látogass el a Gödöllői Királyi Kastélyba is, amely május elsején is nyitva tart.

Forrás: www.majalis.gak.hu

CSALÁDI MAJÁLIS

2014. május 1.
Szolnok

Már hiányérzeted volt, olyan régen láttad a tehetségkutatóból megismert Antal Timit vagy Szabó Ádámot? Hát most itt az alkalom, hiszen ők is ott lesznek a szolnoki tiszaligeti majálison. Ahol megpróbálkozhatsz egy új, de roppant szórakoztató sportággal is, a buborékfocival!

LAMPIONOS FELVONULÁS

2014. április 30.-május 1.
Esztergom

A lampionos felvonulás régi esztergomi hagyomány. A kis-Dunán este nyolckor kezdődő vízikarneválon kivilágított hajók, lampionok és tűzijáték világítja meg a vizet és az eget, és hajnalig tart az utcabál. Varázslatos élmény, ne hagyd ki te sem!

Forrás: www.fesztivalsziget.hu

RETRÓ MAJÁLIS

2014. május 1.
Pannonhalma

Érdekes tematikát választottak a pannonhalmiak: retró majálist tartanak! Néhány címszó, csak hogy magatok elé idézzétek: ifiklub, bakelitlemez-kiállítás, veterán autók, fröccskuckó, lacikonyha - a legjobb, ha kipróbáljátok, szóval irány Pannonhalma!

Királynők, árvák, kurtizánok, amazonok - beindultak a Trónok harca hősnői http://www.life.hu/kult/20140415-bemutatjuk-a-tronok-harca-hosnoit-es-szinesznoit-ok-a-legerdekesebbek.htmlA női sors Westeroson cseppet sem leányálom: minden idők tán legnagyobb szabású televíziós szériájának műfaja ugyan történelmi fantasy, de ez a kosztümös fantáziavilág kegyetlen kihívásokat állít a benne élők, különösen a nők elé. A most indult, nagy várakozás övezte negyedik évad kapcsán megnéztük: milyen típusú karakterek képviselik a szebbik nemet a Trónok harcában - no és mit tudhatunk az alakítóikról?KultOrigoSzuperek, hősök, nők!http://www.life.hu/kult/20140407-szuperhosnok-az-amerikai-kapitany-premierje-kapcsan.htmlA "szuperhős" kifejezésről a többségnek egy különleges képességekkel rendelkező és jót cselekvő, furcsa szerelésbe bújt FÉRFI jut az eszébe, pedig akadnak bőven a filmvásznon és a képregények lapjain olyan nők is, akik ugyanazon a szinten űzik a maszkos igazságosztást. A Life.hu válogatása a "gyengébbik nem" legerősebb képviselőiből.KultOrigoEzek a filmek fognak idén tarolni - 2014 legjobban várt blockbustereihttp://www.life.hu/kult/20140404-ezek-a-filmek-fognak-iden-tarolni-2014-legjobban-vart-blockbusterei.htmlEzen a héten érkezik a mozikba az új, nagyszabású szuperhősfilm, az Amerikai kapitány: A tél katonája, a Life.hu pedig ebből az alkalomból utánanézett: melyek azok a popcornmozik, amelyek várhatóan a legtöbb nézőt csábítják majd a filmvásznak elé az év hátralévő részében.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.