Meggyőző volt Kállay-Saunders

Forrás: MTI/EPA-SCANPIX/Bax Lindhardt -
Koppenhága pmsza Eurovíziós Dalfesztivál zsűri főpróba elődöntő Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar énekes a főpróbán jó teljesítményt nyújtott. Nézd meg te is a lenti videóban! Közben megvan az első baki a műsorból!

Az első elődöntőben részt vevő országok, valamint a kiemeltek közül Franciaország, Spanyolország és Dánia zsűrije előtt mutatta be produkcióját hétfőn este Koppenhágában az Eurovíziós Dalfesztivál 16 előadója, köztük a magyar Kállay-Saunders András, aki a Running című dal előadásával meggyőző teljesítményt nyújtott a főpróbán – számol be az MTI.

Forrás: MTI/EPA-SCANPIX/Bax Lindhardt

A zsűrik - teljes titoktartás mellett - pontoztak is, ez adja a versenyzők értékelésének egyik felét, a másikat a tévénézők szavazatai: a keddi első elődöntőben az utolsó dal elhangzása után, amely épp a magyar nóta, a Running lesz, 15 percben lehet sms-ben voksolni, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. A kétféle pontszám egyenlő arányú kombinációja alapján dől el, hogy a keddi elődöntő 16 előadójából melyik tíz kerül a május 10-i fináléba. Hasonló szabályok alapján jut be tíz másik induló a csütörtöki második elődöntőből a 26-os döntőbe, ahol hat kiemelt ország előadója már ott van.

A zsűris főpróbán a Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András utolsóként lépett színpadra, egyszerű fekete pólóban. A Running - szerzője az énekes és Szakos Krisztián - előadása során a kifutóra is kisprintelt, a háttérvetítés alapját a tűzvörös fények képezték, a dal komoly mondanivalója, a gyerekek elleni erőszak témája a legvégén csúcsosodott ki: a dramaturgia szerint az énekes védte meg a táncoslányt, Likovics Alexandrát a másik táncostól, Nagy Tibortól. A helyszínen a közönségnek tetszett a produkció. Te is megnézheted, íme:

"Örülök, ha kívülről jól szólt, én nem igazán tudom, mi történik velem, amikor a színpadon vagyok. Remélem, kedden is sikerül hasonlóan előadni a dalt" - fogalmazott Kállay az öltőzőbe menet. Kitért arra, hogy még soha nem játszott ilyen nagy helyen és ekkora közönség - tízezer ember - előtt, mint ahogy a hang- és fénytechnika, a színpadi lehetőségek is lenyűgözőek voltak, amit mind nagyon élvezett.

Közben a zene.hu technikai hibába botlott a főpróba során: nem nyílt ki az ajtó a díszletfalban, ami kissé megakasztotta a főpróbát, de a hangulatot nem sikerült letörnie:

Megkezdődött az Eurovízió - Kállay-Saunders az egyik nagy esélyeshttp://www.life.hu/kult/20140505-eurovizios-dalfesztival-hivatalos-megnyito-koppenhagaban-kallay-saunders-andras-kepviseli.htmlÜnnepélyes keretek között, a részt vevő delegációk vörös szőnyeges bevonulásával tartották vasárnap este Koppenhágában az idei, sorrendben 59. Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos megnyitóját, amelyen 37 ország előadói vonultak be a dán főváros városházájára, ahol aztán egy nagyszabású parti indítja el a verseny hetét.Kult--Kállay-Saunders András: "Nem ütöttem meg senkit"http://www.life.hu/bulvar/20140504-kallay-saunders-andras-interju-az-eurovizios-dalfesztival-europai-dontoje-elott.htmlA fenti címmel jelent meg egy interjú Kállay-Saunders Andrással, aki ellen jelenleg is bírósági ügy folyik. Az énekes nemcsak ennek előzményeiről, hanem a féltve őrzött magánéletéről is beszélt.TV + BulvárOrigoÍgy érkezett meg Kállay-Saunders Koppenhágábahttp://www.life.hu/bulvar/20140429-kallay-saunders-andras-enekes-megerkezett-koppenhagaba-az-eurovizios-dalversenyre-ugy-fogadtak-mint.htmlAkár egy világsztárt, úgy várták Kállay-Saunders Andrást Koppenhágában, ahol stílusosan Eurovíziós autóban szállították a szállodába.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.