Június végi jövés-menés - vesd bele magad a partizásba!

Forrás: MTI -
Vad Fruttik Budapest Park kulturális programajánló fesztivál koncert kiállítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június vége és július eleje szinte minden hobbinak kedvez. Részt vehetsz sportéjszakán, koncerten, designbemutatókon és bolhapiacon, és ha már nagyon elfáradtál a jövés-menésben, még a pocakodat is megjutalmazhatod finom falatokkal!

VAD FRUTTIK KONCERT

2014. június 27.
Budapest

Forrás: MTI

Vegyél részt péntek este egy igazán energikus és pörgős programon: tombolj egy nagyot a Vad Fruttik koncertjén, a Budapest Parkban! Az öt tagból álló alternatív rock zenekar igazi különlegesség a hazai zenei életben. Húsig hatoló, mély tartalmú dalszövegek és érzelmek kavalkádja jellemzi őket, abban biztos lehetsz, hogy nem hagy hidegen egyik daluk sem. A vidám számaik hallatán menthetetlenül táncra perdülsz, ha pedig épp szomorú vagy dühös vagy, akkor minden bánatodat kiüvöltheted magadból az énekessel, Likó Marcellel együtt.

MOZGÁS ÉJSZAKÁJA

2014. június 28.
Budapest

Forrás: Thinkstock

Összesen tizenegy sportágat próbálhatsz ki szombat este a Mozgás Éjszakáján. Akár rutinos sportoló, akár kezdő vagy, mindenképp tartogat számodra újdonságot a rendezvény, hiszen egészen különböző típusú mozgásokat ismerhetsz meg. Az olyan népszerű sportok mellett, mint amilyen a biciklizés, úszás és futás, belekóstolhatsz például a zumba, sárkányhajózás és nordic walking rejtelmeibe is. A programokra érdemes előzetesen regisztrálnod a honlapon, hogy biztosítva legyen a helyed az egyes csoportokban. Hogy még nagyobb legyen a buli, csípd nyakon a barátaidat/barátnőidet, és élvezzétek együtt a mozgás örömét!

DESIGN VILÁGNAPJA

2014. június 26-29.
Budapest

Forrás: MTI

Vasárnap van a Design Világnapja, amelynek alkalmából csütörtökön és pénteken is különleges programok várják a formatervezés szerelmeseit. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor ne tétovázz: látogass el a belváros szívébe, az Erzsébet térre, illetve az Iparművészeti Múzeumba, ugyanis ez a két hely nyújt otthont a világnap kiállításainak és eseményeinek. Június 26-án könyvbemutató és beszélgetés keretében ismerkedhetsz meg Slézia Józseffel, aki a Budapesti Kommunikációs Főiskola Művészeti Karának docense, a design- és művészetelmélet szak szakvezetője. Június 27-én többek között díjnyertes lengyel termékek és projektek kiállítását csodálhatod meg, emellett zenés „design-pikniken” vehetsz részt.

GOUBA A BELVÁROS SZÍVÉBEN

Budapest

Forrás: Facebook/Gouba

Egészen őszig van lehetőséged meglátogatni az április óta minden vasárnap megrendezésre kerülő Gozsdu Bazárt, de miért várnál addig? Ez az egyedülálló kirakodóvásár tökéletes nyári program, ahol hazai designerek, kéz- és iparművesek és régiségkereskedők portékái közül szemezgethetsz. Ha kimelegednél a nagy nézelődés és vásárlás közben, akkor isteni biogyümölcslevekkel frissítheted magad, ha pedig finom falatokra vágynál, különböző sajtokkal, lekvárokkal és bonbonokkal kényeztetheted az ízlelőbimbóidat.

NEMZETKÖZI GASTROBLUES FESZTIVÁL

2014. július 4-6.
Paks

Forrás: MTI

A testedet különböző ínyencségek, a lelkedet pedig neves hazai és külföldi előadók muzsikája gyönyörködteti július első hétvégéjén, ha ellátogatsz Paksra, a Nemzetközi Gastroblues Fesztiválra. A rendezvényen fellép Chantel McGregor, akit tavaly az év legjobb bluesgitárosának és énekesnőjének választottak Nagy-Britanniában, és természetesen a hazai blues egyik legnagyobb képviselője, a Deák Bill Blues Band sem maradhat ki a line-upból.

Mozart, a csajozós zseni vesztét a féltékenység okoztahttp://www.life.hu/kult/20140625-szinhazkritika-az-orlai-produkcio-amadeus-premierjerol-a-belvarosi-szinhazban.htmlA Belvárosi Színház új darabja - az Amadeus - lerángatja Mozartot a talapzatáról, viszont egy hét alatt kultikus előadás lett. Megtudhatod belőle, hogyan lesz a csajozásból (zene)művészet.Kult--Csodás élmény - kis kérdőjellel: Miért hagyták ott sokan a Hamletet?http://www.life.hu/kult/20140623-szinhazkritika-a-globe-szinhaz-vendegjatekaban-bemutatott-hamlet-eloadasrol.htmlA Globe Színház világturnéjának egyik állomása a Margitszigeti Szabadtéri Színpad volt, így az eredeti műhöz legközelebb álló színpadi feldolgozásban töredékáron nézhettük meg Shakespeare Hamletjét. Míves előadás, izgalmas díszlet, magyar nyelvű feliratok segítették a befogadást - mégis sokan hagyták ott a szünetben a darabot. Vajon miért nem jött be a magyaroknak Hamlet?Kult--Idétlen végzetek a filmvásznon - nevessük szembe a halált?http://www.life.hu/kult/20140620-hogyan-rohanj-a-vesztedbe-premieren-osszeszedtuk-a-filmes-feketehumor-legjobb-mozijait.htmlA mozivásznon látható halálokról leginkább drámai nagyjelenetek, könnyes búcsúszavak, mély pátosz és a háttérben gyászosan ráhúzó vonósok juthatnak eszünkbe - de ahogyan az életben, úgy a filmekben sem mindig oly módon éri el a végzet az embereket, ahogyan az a legméltóbb volna, erről pedig gyakran épp saját maguk tehetnek. Következzék hát egy válogatás a filmes fekete humor leghalálibb poénjaiból, a mozihősök Darwin-díjas utolsó pillanataiból!Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.