A legjobb hűsítő programok kánikulában

Forrás: www.hadran.hu -
Miniversum nyári szünet kulturális programajánló kiállítás felnőtt boulder gyerek dinoszaurusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor kint tombol a hőség, szervezz olyan programokat a családnak, ahol a hűs falak között fantasztikus élményekkel gazdagodhattok. Íme a Life.hu ajánlatai, ha kánikulában is kimozdulnál!

A dinoszauruszok élete kiállítás - Mesés időutazás!

65 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszok uralták a világot. Most "feltámadtak" - A dinoszauruszok élete című interaktív kiállításon. Több millióan látták már világszerte az 50 mozgó dinoszauruszt, amelyek egyszerre ijesztették meg és bűvölték el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A kiállítás időgép módjára repít vissza a varázslatos, tudományosan hiteles világba - számos dinoszauruszt közelről és élethűen megfigyelhettek és megérinthettek. Garantáltan feledhetetlen élmény lesz!.

Forrás: www.hadran.hu

A vállalkozó kedvű gyerkőcöknek lehetőségük nyílik arra is, hogy játsszanak és alkossanak: dinoszauruszokat festhetnek a kiállításon - az elkészült műveket pedig haza is vihetik. Az ásatási zónában megtudhatják, hogyan néztek ki a dinoszauruszok, mekkorák voltak és mivel táplálkoztak. A "feltáráson" T-Rex kerestetik, de arra is lehetőség van, hogy a vagány gyerekek dinoszauruszon lovagoljanak vagy akár dinoszaurusztojásba is beülhetnek!

Hol találod?

Millenáris Park, B épület
2014. június 7.-augusztus 24.

A falra másznál a bezártságtól? Tedd meg!

Észak-Amerikában és Európában az egyik legnépszerűbb mozgásformának számít a mászás egyik speciális ága, a boulder, azaz falmászás, ezért a Life.hu újságírója fogta magát, és a rücskös falak felfedezésére indult, ahol még leendő szépségkirálynőkkel is összefutott. A boulder a sziklamászás egyik legnépszerűbb ága - kis magasságban, kötélbiztosítás nélkül történik a mászás. Amellett, hogy a legnehezebb és a legtöbb technikai tudást igénylő mászásforma, a boulder játékossága, közösséget formáló ereje megkérdőjelezhetetlen. Mindemellett tökéletes mozgásforma erősítésre és alakformálásra - hiszen valamennyi izomcsoportunkat átmozgatja, kizárólag a saját testsúlyunkat használva. Előnye, hogy biztonságosabb, mint a sziklamászás, mégis megszerezhető általa a sziklamászáshoz szükséges erőnlét és technikai tudás. Ha pedig már profi boulderes lettél és kisütött a nap, tovább léphetsz, és a természetben is kipróbálhatod megszerzett tudásodat.

Hol találod?

Monkey Boulder
1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.

Forrás: Life.hu

MINIVERSUM - Budapest miniben is lenyűgöző!

A MINIVERSUM varázslatos miniatűr birodalom, ahol kicsiben az egész család felfedezheti a világot. Az állandó terepasztal-kiállításon Budapest, Magyarország, Ausztria és Németország egyes nevezetességei százszoros kicsinyítésben elevenednek meg az Andrássy út egyik legszebb palotájának földszintjén. Minden mozog, minden kipróbálható - imádni fogod, ha beteszed ide a lábad!

Forrás: miniversum.hu

D. Tóth Krisztát is elvarázsolta a minivilág: "Mindig is nagyon szerettem volna egy igazi terepasztalt. Jó érzés, hogy most – ha nem is csak az enyém - felépült egy ilyen miniatűr világ, amit egy kicsit a sajátomnak is tekinthetek. Szülőként keressük azokat az új helyeket a városban, amik kirángatják a gyerekeket a tévé és a számítógép elől, és közben még anya és apa sem unatkozik - a MINIVERSUM ilyen hely!" - magyarázta lelkesen a műsorvezető.

Hol találod?

Krausz-palota
1061 Budapest, Andrássy út 12.
Agárdi Szilvitől tanulhatunk teljességet – de csak a nyitómeccs után!http://www.life.hu/kult/20140604-kulturalis-programajanlo-junius-12-es-18-kozott.htmlEzt a hetet csakis a fanoknak ajánljuk: szeresd a focit, a kisállatokat, a jógát vagy a vízitúrázást – mindenképpen tudunk ajánlani valami érdekes programot neked!KultOrigoMeghalt az Oscar-díjra jelölt színésznőhttp://www.life.hu/kult/20140611-az-oscar-dijra-jelolt-hollywoodi-szineszno-martha-hyer-elhunyt-89-eves-koraban.htmlMartha Hyer még május 31-én hunyt el Santa Fe-i otthonában, de csak most derült ki.KultÖleld meg a kutyádat - izgalmas rekordkísérlet részese lehetsz!http://www.life.hu/kult/20140604-kulturalis-programajanlo-junius-5-es-12-kozott-koncerttel-evezessel-es-kisallatokkal.htmlHivatalosan is beköszöntött a nyár, és bár az időjárás még nem mindig felhőtlen, izgalmas programokból most sincs hiány. Evezz a Dunán, kóstolj finom borokat, látogass koncerteket és ne feledd el megölelni a kutyád.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.