Kulisszatitkok a Top Gear Live show-ról

Forrás: Live Nation Hungary Information -
Top Gear pirotechnika autó show
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem igazán nevezhető női bulinak a Top Gear Live autós show, amelyre leginkább férfiak, apák és fiaik kíváncsiak. Kulisszatitkokat tudtunk meg a BBC televízió BAFTA- és Emmy-díj-nyertes sorozatának, a Csúcsmodelleknek a budapesti turnéjáról.

Majdnem 20 kamionnal és 80 fővel érkezik meg vasárnap este a Budapest Arénába a világ legnagyobb autós színházi show-ja, a Top Gear Live, amihez egy nap alatt építik fel a színpadot, ráadásul még a pirotechnikát is lepróbálják. Bemutatjuk a luxusszórakozást!

Forrás: Live Nation

"Háromféle élő előadása létezik ennek a tévéműsornak, az aréna show, a szabadtéri fesztivál és a stadion verzió. A budapesti produkció a három közismert műsorvezető, Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May jól ismert humorára, az autókra és természetesen a pirotechnikára épül, amelyből nagyon sokat használnak a látványos show-ban. Két hölgynek jut az a rendkívüli feladat, hogy felgyújtsa a kocsikat, amelyek többsége raliautó, de egy Porsche is áldozatul esik majd a lángoknak. Ezek nem általános, kereskedelmi forgalomban lévő személygépkocsik, hanem egyedi felépítésű járművek, amik speciális fényezéssel vannak elkészítve, így többször is felgyújthatók. Vasárnap éjszaka ér ide a csapat Prágából, hétfőn már próbanapot tartanak, hogy biztosak legyenek a helyszín adottságaiban. Kedden délután indul a show, utána nagyon gyorsan összepakolnak és továbbállnak. A közreműködők a fővárosban alszanak, a belvárosban foglaltak szállást, ezt ők intézték. Extra kívánságuk nem volt, csak frissítőt, üdítőt kértek. Az Arénában 16 különböző helyen lesznek a show alatt készenlétben tűzoltók, illetve oltóanyagok a lángoló autós bemutató és a pirotechnikai elemek miatt. Az biztos, hogy nem fog leégni az Aréna, mint pár évvel ezelőtt" - tudtuk meg a szervezőtől, a Live Nation Hungarytól, ahol elárulták, hogy az angol nyelven folyó előadáshoz szinkrontolmácsot biztosítanak, akit saját fülhallgatóval ellátott rádiókészüléken vagy erre a célra beépített FM rádióval rendelkező mobiltelefonon lehet hallgatni.

Forrás: Live Nation Hungary Information

Azt, hogy ez egy luxusprodukció, az is jelzi, hogy nem fogynak annyira a jegyek, mint ahogy tervezték. A héten bejelentették, hogy a két betervezett előadás helyett csak egyet tartanak meg, a 18 órakor kezdődő show-t, az esti pedig elmarad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.