Magyar művész a leghaladóbb képzőművészek között Bécsben

technológia kiállítás Bécs képzőművészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közép-Európa fiatal művészeinek különleges alkotásait nézheted meg Bécsben augusztus 31-ig. Nem kis büszkeségünkre a kiállítók között magyar alkotás is van: Molnár Gergely fiatal festőművész is bemutatkozott. 

A Qualysoft egy informatikai cég, amely a technológia fejlesztése mellett fontosnak tarja azt is, hogy környezetünk esztétikus legyen, ezért álmodta meg a QualysmArt névre keresztelt kiállítást. Ezen ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. A több mint 10 éves elképzelés eredeti célja az volt, hogy támogassa a fiatal képzőművészeket - időközben azonban rájöttek, hogy másképpen is szolgálhatja a kultúrát: egy olyan technikai megoldást dolgoztak ki, amelynek segítségével bármilyen művészeti alkotás megjeleníthető digitális formában. Ezúton valósult meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag jelen lévő festmények és a virtuális művészet találkozása.

Ekkehard Tischendorf: Radon, 2010 Forrás: Christian Steinbrenner

"A művészet és a technológia párosítását célzó kiállítás létrehozása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások bemutatásának ez az innovatív módja a jövőben galériák, irodák és akár lakóhelyiségek számára is elfogadott lesz" - mondja Oros Péter, a Qualysoft csoport elnöke.

Nézd meg az izgalmas alkotásokat képgalériánkban!

/1407/Ifj__201474115752
Így vakációznak a filmhősök - hétszer!http://www.life.hu/kult/20140703-filmosszeallitas-a-7-kedvenc-nyaralos-mozinkbol.htmlA nyár és a szünidő sokszor ugyanúgy különleges, a hétköznapoktól eltérő időszakot jelent, mint mondjuk egy utazás, ráadásul mindezek nem egyszer együtt is járnak - a filmek pedig imádják a különleges, a hétköznapoktól eltérő helyzeteket, amikor oly sok minden tud történni a hőseikkel. Összegyűjtöttük a hét kedvenc filmes nyarunkat, amelyek után sohasem szabadna ősznek következnie.Kult--Premier: Mi zajlik a modern babaszobában?http://www.life.hu/kult/20140701-szinhazkritika-a-bagoly-es-cica-eloadasrol-szabo-kimmel-tamassal-es-jordan-adellal-a-belvarosi.htmlJordán Adélt és Szabó Kimmel Tamást egy színpadon látni már önmagában élmény. Ha mindehhez hozzáteszünk egy könnyed vígjátékot, szexi pillanatokat, ötletdús díszletet és rendezést - az csakis a siker receptje lehet.Kult--Légy színes, légy nyitott - legyél velünk!http://www.life.hu/kult/20140623-kulturalis-programajanlo-julius-3-es-julius-9-kozott.htmlMindenkinek bőven jut a július eleji programokból, most aztán színes a választék. Koncertek, gyerekfoglalkoztatók és kifejezetten csajos programok is szerepelnek a kínálatban, úgyhogy csak annyi a dolgod, hogy kiválaszd a számodra legvonzóbbat!Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.