Elhunyt az ismert tévés, Furkó Zoltán

halál Magyar Televízió MÚOSZ Furkó Zoltán szerkesztő író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Furkó Zoltán, író, rádiós és tévés szerkesztő. A budakeszi temetőben helyezik örök nyugalomra családja és barátai körében.

A 74 éves korában elhunyt Furkó Zoltán 1969-től a Magyar Rádió filmes és képzőművészeti adásainak szerkesztője, később a Magyar Televízió osztályvezetőjeként a Szép szó műsor szerkesztője és sorozatdramaturg volt. 2004-ben a Magyar Rádió Vasárnapi újság című műsorának főszerkesztője is volt – számol be az MTI.

Létrehozta az Ajtósi Dürer könyvkiadót, amelynek legismertebb kiadványait is ő írta: a Magyar rádiózás hőskora és a Televíziózás története című sorozatot, amelyek ma már egyetemi tankönyvek. Gazdag életművet hagyott maga után, irodalmi és képzőművészeti tárgyú tanulmányait minden jelentős folyóirat közölte. A Magyar Pen Club és a MÚOSZ tagja volt. Nyugodjon békében!

Magyar művész a leghaladóbb képzőművészek között Bécsbenhttp://www.life.hu/kult/20140704-magyar-muvesz-allit-ki-a-leghaladobb-kepzomuveszek-kozott-becsben.htmlKözép-Európa fiatal művészeinek különleges alkotásait nézheted meg Bécsben augusztus 31-ig. Nem kis büszkeségünkre a kiállítók között magyar alkotás is van: Molnár Gergely fiatal festőművész is bemutatkozott. Kult--Eláruljuk, hogyan indult hódítóútra a tészta!http://www.life.hu/kult/20140425-teszta-tortenelem-hogyan-indult-hoditoutra-a-teszta.htmlAz szjger-en megismert Dr. Oli mindent elmond a tésztáról, amit csak tudni lehet. Kult--Tanuljunk meg helyesen írni! Ezek a leggyakoribb helyesírási hibákhttp://www.life.hu/kult/20140707-a-magyar-tudomanyos-akademia-osszeszedte-a-legidegesitobb-helyesirasi-hibakat.htmlA Magyar Tudományos Akadémia összeszedte a leggyakoribb helyesírási hibákat, amelyek biztos mindenkinél kiverik a biztosítékot.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.