Florijan Ajdini Macskajaj Zare Destanov Emir Kusturica
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Emir Kusturica által rendezett Macskajaj című film joggal írta be magát a kultalkotások közé. A filmet pont az ezredforduló évében mutatták be, azóta eltelt 14 év és most utánajártunk, hogyan néz ki Florijan Ajdini, az akkor még kamaszfiút, Zare Destanovot alakító színész.

A film remekül bemutatta az igazi balkáni hangulatot, azt, hogy milyen volt a '90-es évek Jugoszláviája: benzinhiány, csencselés, háborúk közti állapot, a jugoszláv fizetőeszköz helyett mindenki német márkával üzletel. Matko Destanov egy roma csempész. 17 éves kamasz fiával, Zaréval élnek egy rozoga házban a Duna partján, Kelet-Szerbiában, a bolgár határ mellett. A szövevényes történet végén Zare és szerelme, Ida végül együtt szöknek meg egy boldogabb élet reményében. A színész akárcsak a filmben, az életben is elhagyta hazáját és most Milánóban tengeti a mindennapjait. Az eltelt évek alatt pedig férfiasabb lett, de szemében még mindig ott az az őszinte csibészség, amiért a film után sokan megszerettük.

Forrás: facebook/Florijan Ajdini

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.