91 éve állították fel a Los Angeles-i Hollywood feliratot - 7 érdekesség róla

Forrás: wikipedia -
öngyilkos felirat öngyilkosság Hollywood Los Angeles legenda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pontosan 91 éve, 1923. július 13-án helyezték el a Hollywood jelképévé vált feliratot a Los Angeles fölötti hegyoldalban. Íme, néhány érdekesség az egyik legismertebb és legtöbbet fotózott látványosságról.

1. Tudtad, hogy a hegyoldalba épített felirat egy ingatlanügynök fejéből pattant ki? Az ötletgazda az itt épített házakra akarta felhívni a figyelmet, a feliratot másfél év múlva el kellett volna távolítani, de mivel időközben a filmgyár szimbóluma lett, maradhatott a helyén.

2. Hallottad már, hogy a gazdasági válság tetőpontján, 1932 szeptemberében egy elkeseredett színésznő, Peg Entwistle a H betűről a mélybe ugorva lett öngyilkos? Példáját később többen követték, de ők már a harmadik L betűről vetették le magukat, mert az éppen egy szakadék fölött állt.

Forrás: wikipedia

3. Képzeld, a harmincas évek végétől nem volt gazdája, így állapota egyre romlott, ráadásul 1940-ben a részeg gondnok belehajtott, tönkretéve a H betűt. Később több betű is lebucskázott a hegyoldalon, amíg...

4. ...az 1978-as felújítás során a felirat néhány acéllábazatát telefonpóznákkal meg nem erősítették. Azóta a betűket rendszeresen lemázolják, legutóbb két éve festették át

5. A legviccesebb: 1976-ban néhány huligán átalakította a feliratot Hollywoodból Hollyweedre (a weed angolul marihuánát is jelent), amivel azt a frissen elfogadott törvényt kívánták megünnepelni, amely legalizálta a kis mennyiségű marihuána birtoklását.

6. Egy ideje azt is tudni, hogy a celebek összefogásának köszönhetően a Hollywood jelképe körüli föld védett, és nem épülhetnek köré lakások.

7. És amit te is láthattál: a felirat már több tucat filmben semmisült meg. Hol földrengés, hol vadászgép, de előfordult, hogy óriásgorilla tette tönkre.

Még több érdekességet a legendás Hollywood feliratról itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.