Elhunyt a legendás Broadway színésznő, Elaine Stritch

Forrás: AFP/Saul Loeb -
halál Elaine Stritch Broadway 30 Rock Tony-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
89 éves korában, Michigani otthonában érte a halál a Brodway-ikont – írja a New York Times.

Elaine Stritch halálhírét a színésznő barátnője, Julie Keyes is megerősítette a lapnak. A sztárt ötször jelölték Tony-díjra, amit a televíziós Oscarként emlegetnek, de csak egyszer nyert. 1995-ben beválasztották a Broadway Hírességek Csarnokába. A sok tévés és filmes szerepe közül talán a leghíresebb Colleen Donaghy karaktere a 30 Rock című amerikai szatirikus sitcomban, amelyben Alec Baldwin anyját játszotta.

Forrás: AFP/Saul Loeb

Elaine szókimondóságáról is híres volt. 2001-ben saját show műsorában őszintén beszélt színes, ugyanakkor pusztító életéről, alkoholizmusáról, szerelemről.

1973-ban ment hozzá John Bay-hez, akivel a férfi haláláig, 1982-ig együtt voltak.

Hogy nézett ki igazából a legendás angol írónő, Jane Austen?http://www.life.hu/kult/20140717-jane-austen-angol-regenyiro-192-eve-hunyt-el-igy-nezett-ki-igazabol.htmlA Büszkeség és balítélet és más híres könyvek írója, Jane Austen 192 éve ezen a napon hunyt el. Nemrég készült el a viaszszobra, amely végre valósághűen ábrázolja őt.Kult--Így néz ki most a Macskajaj Dadanja - „Pittbull" egészen kikupálódotthttp://www.life.hu/kult/20140717-igy-nez-ki-most-a-macskajaj-cimu-film-gengsztere-a-dadan-karambolot-alakito-srdjan-todorovic.htmlAz emlékezetes kultfilm egyik legjellegzetesebb alakját, a Dadan Karambolót alakító Srdjan Todorovicot kutattuk fel nektek. Felismernétek?Kult--Ők a humor királyai idénhttp://www.life.hu/kult/20140716-a-karinthy-gyurut-iden-a-kolozsvari-szomszedneni-produkcios-iroda-vehette-at.htmlA magyar humoristák elismerésére alapított díjat, a Karinthy-gyűrűt a Szomszédnéni Produkciós Iroda, azaz Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs vehette át Budapesten. Tavaly Badár Sándornak ítélték oda. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.