Szekrényajtónyi hátak, duzzadó muszklik - ők a kedvenc filmes izompacsirtáink

izom film izompacsirta Herkules premier férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten érkezett a mozikba a Magyarországon forgatott Herkules, amelyben Palvin Barbit is láthatjuk egy-egy imádnivaló pillanatra. Most pedig Dwayne Johnson újabb erőfitogtatása kapcsán a Life.hu összegyűjtötte a filmvászon legizmosabb fickóinak csapatát. 

Figyelem, ide nem lehetett bekerülni egy kis szálkásítással, egy-egy szerep kedvéért felszedett néhány izomköteggel - itt azok szerepelnek, akik igazán elmondhatják magukról, hogy az erő velük van.

Arnold Schwarzenegger

Ki más állhatna listánk első helyén, mint az a férfiú, akit rekordmennyiségű alkalommal választottak meg hivatalosan is a világ legizmosabb emberének? Az "osztrák tölgy", azaz Arnold Schwarzenegger egy magyar határ melletti falucskában született, és a testépítés segítségével tört ki, hogy aztán hétszer nyerje el a Mr. Olympia címet, majd a színészkedésre váltott Hollywoodban (később pedig a politikára). Persze a filmjeiben is erősen építettek a testi adottságaira, a nyolcvanas évek egyik elsőszámú akciósztárjának mindig is előszeretettel mutogatták az izmait a mozivásznon. Arnie most újra akt ív színészként, és még mindig nagyon nagy, de azért vetkőzni már nem szeret a kamerák előtt.

Sylvester Stallone

Ha már a nyolcvanas évek akciósztárjai: aki ekkoriban volt kissrác, emlékezhet az állandó, "ki az erősebb, Schwarzenegger vagy Stallone?” jellegű vitákra. A két ikercsillag között valóban nehéz volt a döntés a muszklik szempontjából is, ráadásul Stallone nemcsak az izmos test diadalát, de a szenvedéseit is hajlandó volt megmutatni a Rocky-, vagy épp a Rambo-filmekben. Talán nem véletlen, hogy öregkorában ezekkel tért újra vissza, és bátran feszít meztelen felsőtesttel még most, jócskán hatvan felett is a filmvásznon.

Tom Hardy

Amikor Tom Hardy színészkedni kezdett, egy csinos arcú, vékonydongájú srác volt. A húszas évei elején alkohol- és kábítószerfüggőséggel küzdött, aztán amikor túljutott rajtuk, színészként is egyre magasabbra emelkedett. Közben pedig megtalálták olyan szerepek (Bronson, Warrior - A végső menet, A sötét lovag - Felemelkedés), amik miatt nagyon, értsd nagyon durván kigyúrta és felépítette a testét, ez pedig úgy tűnik, már védjegye is marad - miközben drámai színészként is zseniális.

Mickey Rourke

A nyolcvanas években még csak keménykötésű, sármos mosolyú szépfiú és magával ragadó színésztehetség volt, aztán a kilencvenes évek saját bevallása szerint is úgy kábé kimaradt neki (értsd: nem igazán emlékszik belőle semmire, olyan szinten csúszott le és élt folyamatosan öntudatlanságban). Mickey Rourke közben volt amatőr bokszoló, majd az utóbbi néhány évben színészként is visszatért, méghozzá a férfitestet és izomzatot megéneklő egyik legszebb és legszomorúbb filmben, A pankrátorban. Rourke azóta is úgy néz ki, mint egy hatalmasra gyúrt és szteroidozott, kiöregedett pankrátor, ez pedig vélhetően már nem is nagyon fog változni.

HafÞór Júlíus Björnsson

Kicsit kakukktojás a listánkon az izlandi izompacsirta, mivel ő televíziós produkcióban domborított a hatalmas muszklijaival, és még nem is áll mögötte olyan jelentős színészi pályafutás, mint amilyenekkel a lista többi szereplője büszkélkedhet - de azért nem bírtuk kihagyni, hiszen a Trónok harca mozifilmekkel felérő, sőt azokat megszégyenítő népszerűséggel bír, no meg Björnsson egyszerűen AKKORA, hogy muszáj volt idekerülnie. 206 cm, 180 kg tömör izom: az izlandi férfiú állandó résztvevője volt a Világ Legerősebb Embere versenyeknek a színészi karrierje előtt — a Trónok harca legutóbbi évadában pedig azt is megmutatta, hogy mi mindenre tudná ezt használni, ha egy kvázi-középkorban élő brutális kegyetlenségű lovag lenne.

Dwayne „The Rock” Johnson

A frissen mozikba kerülő Herkules főszereplője is profi amerikai futballistaként kezdte a pályafutását, majd pankrátorként lett híres, ezekből az időkből származik a beceneve is („A Szikla”). Kevesen tudják róla, hogy az időközben beinduló és felívelő hollywoodi pályafutása mellett sem hagyta abba a pankrációt, máig aktív. Színészként persze eleinte csupa olyan szerepet kapott, amihez leginkább csak izmosnak kellett lenni, de aztán idővel megtalálták komolyabb feladatok is, és a komikusi vénáját is felfedezték a rendezők. Most a Herkulesben ismét izompacsirtaként domborít - de azért már nem merül ki ennyiben a feladata.

Akinek a makogás jól áll - ők a leghíresebb majomsztárokhttp://www.life.hu/kult/20140715-a-majmok-bolygoja-forradalom-premierjen-hires-majomszineszeket-mutatunk-be.htmlHa már a Fehér isten kapcsán nemrégiben összegyűjtöttük a kedvenc kutyáinkat, akkor most A majmok bolygója - Forradalom premierjéhez kapcsolódva mi más következhetne, mint egy toplista minden idők legemlékezetesebb filmes csimpánzairól, gorilláiról és egyéb rokonainkról? Fogadjátok majomszeretettel!KultAFPAmikor a sátán testet ölt - pokolfajzatok a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20140703-filmosszeallitas-ordogok-a-moziban-a-tavozz-tolem-satan-premierje-alkalmabol.htmlÖrdögök, démonok, alvilági teremtmények, vagy épp maga a nagyfőnök, Lucifer: időnként látogatást tesznek közöttünk, és olyankor előszeretettel bújnak emberi bőrbe. Az e héten mozikba érkező, dermesztően félelmetes Távozz tőlem, Sátán! kapcsán összegyűjtöttük a kedvenc filmes pokolfajzatainkat.KultAFPModellből színésznő - támad az új generáció!http://www.life.hu/kult/20140722-a-herkules-film-premierjen-modellbol-lett-szinesznoket-sorolunk.htmlMég alig tettük túl magunkat a tényen, hogy Hollywood időnként szépséges modellekkel pótolja a színésznőkből (esetleg) hiányzó Vénusz-faktort, amikor támad az új generáció. Palvin Barbi filmjét, a Herkulest csütörtöktől játsszák a hazai mozik, ennek kapcsán összeszedtük a legfrissebb modellgeneráció mozival kacérkodó tagjait.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.