Elhunyt a westernfilmek atyja, Andrew V. McLaglen

halál rendező Richard Burton Kirk Douglas western Clint Eastwood
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
94 éves korában meghalt Andrew V. McLaglen, több klasszikus '60-as évekbeli western, köztük a John Wayne főszereplésével forgatott McLintock! rendezője.

A Variety.com értesülése szerint az idős filmest a hét végén érte a halál a San Juan-szigeten lévő otthonában. McLaglen, az Oscar-díjas színész, Victor McLaglen fia 1920-ban született Angliában, de csakhamar Hollywoodba került a családjával, és gyakorlatilag a forgatásokon nőtt fel, és olyan nagyságoktól tanulta a filmezést, mint John Ford.

John Wayne közreműködésével négy westernt készített: a McLintock! után A legyőzhetetlen, a Chisum és a Cahill, az USA békebírája következett. John Stewartot szintén féltucatnyi moziban rendezte, köztük a Rancho Riverben, és a Bandoleróban, Kirk Douglast pedig a Távoli Nyugatban.
A Vadlibák című akció-kalandfilmjének sztárszereposztásában Richard Burton, Roger Moore és Richard Harris alakított afrikai szabadítóakcióra felbérelt zsoldost.

Számos tévésorozaton is dolgozott a Have Gun - Will Travel című széria 116 epizódját jegyezte, de 96 részt forgatott a Gunsmoke-sorozatból is, rendezett Perry Mason-epizódot és Clint Eastwooddal is dolgozott a Rawhide című western sorozatban – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.