Budapest Park kulturális programajánló film Punnany Massif Kutatók Éjszakája koncert kiállítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mark Twain szerint "az időjárás az az állapot, amire mindenki panaszkodik, de senki sem csinál semmit ez ügyben". Viszont ha ránk hallgatsz - és nem törődsz az időjárással -, ezen a hétvégén sem fogsz unatkozni. Tuti koncertek, lerészegítő kutatások, sport és autók is vannak most a terítéken. 

1. PUNNANY SZEZONZÁRÓ

2014. szeptember 26.
Budapest

Ami a Parkban kezdődött, az a parkban is ér véget! Telt házas májusi szezonnyitóval indult a pörgés, innen vitte a Punnanyt a lendületet tovább a legfontosabb hazai fesztiválok nagyszínpadaira. Nincs is jobb annál, mint tízezer rajongó előtt zenélni - állítja a csapat. A mozgalmas nyári szezon koronájaként ez a stílusos befejezés kihagyhatatlan: gigakoncert a Parkban, amire téged is várnak. Ne maradj otthon pénteken!

A májusi telt házas Punnany koncert a Budapest Parkban Fotó: Nagy Márton

2. VOLKSWAGEN TALÁLKOZÓ

2014. szeptember 27.
Mogyoród

A te szerelmed is autóbolond? Lepd meg és vidd el kirándulni a hétvégén! Ugyanis Volkswagenek lepik el a Hungaroring aszfaltját szombaton. Felsorakoznak az ország legszebb Golf modelljei. A Golfok mellett a Bogár, Passat, Scirocco és Corrado tulajdonosok előtt is nyitva áll majd a kapu. Rengeteg program és különleges autócsoda várja a négykerék szerelmeseit. Délután a Bëlga felelős a jó hangulatért, aztán pedig bográcsozás és tábortűz vár rád. Igazi "woodstocki" hangulattal zárhatod a napot a Doors Emlékzenekar&Joe Cocker Coverband jóvoltából. Igazi fanatikusoknak való program. Irány a Hungaroring!

3. SZÍVÜNK NAPJA

2014. szeptember 28.
Budapest

A te szíved jól van? Szeptember utolsó vasárnapja a szívügyünk lett, legyen a téid is. Összefogott a Kardiológusok Társasága és a Szívalapítvány, így kéz a kézben szervezik meg a Szívünk Napját. Téged is szuper programokkal várnak a Városligetbe, ahol megtudhatod, mit tehetsz a szívedért. Sétálhatsz, futhatsz, tekerhetsz, szűrővizsgálatokon, tanácsadáson és előadásokon vehetsz részt. A szervezők most elsősorban a mozgásra összpontosítanak, hogy a felnőttek és a gyerekek is megtanulják végre: csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt. Az aprónépre külön programok várnak. A Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói eléjük varázsolják az elsősegélynyújtás világát, izgalmas játékokban vehetnek részt és aki ügyes, az most sem távozik üres kézzel! A Barátok közt szereplői és Katus Attila is ott lesz. Fogd kézen a családot és töltsétek a vasárnapot a szabadban. Ez a nap a szívedért van!

Forrás: Thinkstock

Ismerd meg a Szívderítőt!

A Szívderítő olyan közösségi oldal, amelyen az érintettek hiteles, ellenőrzött információkhoz jutnak szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről. A szakmai felügyeletet a Magyar Kardiológusok Társasága látja el, közülük kerülnek ki az oldal szakértői is.

Kérdezz, olvasd cikkeinket, nézd meg videóinkat, főzd meg az általunk ajánlott ételeket, hozz létre csoportokat vagy lépj be a már meglévő közösségekbe - vigyázzunk együtt a szíved egészségére!

4. CSAVARD FEL A SZŐNYEGET!

2014. szeptember 28.
Budapest

Elvesztél a jógairányzatok között? A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy mindent megtudj a jógáról. Mindent, amit tudni akartál, de még sosem merted megkérdezni… A helyszínen kipróbálhatod minden fajtáját, hogy megtaláld az igazit. Láthatsz bemutatókat, lesznek gyerekprogramok és piactér is. Összefuthatsz olyanokkal, akiknek mára már a szenvedélyükké vált ez a mozgás. Meg fogsz lepődni, milyen sokan vannak!

5. KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

2014. szeptember 26.
Budapest

Lázadás a sztereotípiák ellen, ugyanis ezen az éjszakán hamar kiderül: nem minden kutató unalmas fazon és a tudomány sem az. Egész Európában egy napon, szeptember utolsó péntekén tartják a Kutatók éjszakáját. A cél, hogy a tudósokról kialakult kép megváltozzon és szórakoztató formában táruljanak fel az egyes tudományterületek. Mozizhatsz a Planetáriumban 3D-ben, beleshetsz az egyetemek laborjaiba, tárt karokkal várnak a különböző kutatóközpontok, olyan helyszíneken járhatsz, ahol máskor biztosan nem. Szerb Antal szerint "Az első találkozás a tudománnyal olyan részegítő, mint a szerelem". Itt az ideje "becsiccsenteni"!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.