Ízorgiák és állati gasztroújdonságok őszre

Zoo Café kávé ősz gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Büntetlen örömök. Édes élet, boldog élet. Ikonikus kávérituálé. Ilyen és ehhez hasonló címmel érkeznek hozzánk az őszi programajánlók és termékújítások, azt sugallva, hogy mindig szánjunk időt önmagunk kényeztetésére, az ízek kiélvezésére, és azon étel- és italkülönlegességek végigkóstolására, amiket ez a változatos évszak tálal fel nekünk. A Life.hu őszi gasztrotúrára indult.

Csokipuding, görög joghurt, egzotikus gyümölcsök

"Aki jóban van magával, élvezettel iktat be a programjai közé olyan időtöltést, ami kellemes élményt nyújt, így kényeztetheti a testét-lelkét" - állítja dr. Almási Kitti, aki nemrégiben azokra a kérdésekre kereste a választ, miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat, valamint, hogy milyen hatással van az édes íz a lelkiállapotunkra.

A pszichológus szerint, ahogy az élet minden területén, úgy az édességek elfogyasztásánál is fontos, hogy megteremtsük az énidőt. Nem véletlenül érezzük úgy, hogy egy bőséges ebéd vagy vacsora után még meg tudunk enni egy finom desszertet, hiszen ez koronázza meg az elő- és főételeket, ezért úgy kell tekintenünk rá, mint az étkezés fő attrakciójára.

Forrás: Café Communications

Szeptembertől 14 új ízzel gazdagodnak a joghurtos polcok, berobbannak ugyanis az őszbe a Krémkaland fantázianevű finomságok. Készüljetek hát a gyümölcs-, illetve görög joghurtok befogadására, valamint a valódi csokoládé és vanília felhasználásával készülő pudingok imádatára!

Büntetlen örömök nem csak nyáron

Nyilván a fagyirajongók is örülnek minden utolsó testet és lelket melengető napsugárnak, hogy a szezon búcsúzásával ne kelljen istenhozzádot mondani a nyalakodásnak. Sokak szerint pedig a fagylalt egyenesen arra hivatott, hogy megédesítse a mindennapjainkat, méghozzá évszaktól függetlenül. Így gondolja ezt Brunner Zsolt is, a Levendula Kézműves Fagylaltozó egyik tulajdonosa. Ők ugyanis a hidegebb napok érkezésével sem dőltek hátra, hanem elsők között készítettek diétázók és különleges étrendet követők számára is fogyasztható fagyikat. Tették ezt azért, hogy senkinek se kelljen lemondania az isteni élvezetekről.

Forrás: Follow up Agency

A különleges ízek és az aromák találkozása elég ahhoz, hogy néhány pillanat erejéig ne halljuk meg a világ zaját. Ha pedig diétás finomságokkal maxoljuk ki a büntetlen örömök fogalmát, még nagyobb hatásfokon termelhetjük azokat a bizonyos boldogsághormonokat.

A nutellás kávé és a szakállas agáma találkozása

Szeptember 5-én nyitotta meg kapuit Magyarország első állati kávézója. A Zoo Caféban hat cica, két arapapagáj, három szakállas agáma, csíkos mókusok, kaméleonok és egyéb érdekes állatok társaságában élvezhetik a kávékülönlegességeket azok, akik Budapest szívében is a környezet közelségére, és némi dorombolásra vágynak. Balotay Krisztina ügyvezető a Life.hu-nak elmondta, hogy igyekeztek olyan állatokat választani, amiket az emberek nem annyira tartanak otthon. Ez alól persze a macskák kivételek, de ők Krisztina előző, cicás kávézójából költöztek át ide.

/1409/Zoo_C2014917151716

Úgy tudjuk, Koreában létezik az egyetlen, a Zoo Caféhoz hasonló kávézó, amely nemcsak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is óriási örömet okoz, hiszen az állatokat akár az ölükbe is vehetik. A hely valódi dzsungelfeelingje pedig egészen különlegessé teszi a kávézást és a baráti beszélgetéseket. Mindezeken felül pedig nutellás kávé is kapható, ami igazán "állati" találmány!

Kalandozás Kuba szívében

A kávézás szakértőit a kubai életvitel és a sziget ikonikus kávérituáléi inspirálták, amikor megalkották a latin szenvedély ízét, a Cubaníát. A Nespresso pontosan tudja, hogy van az a pillanat, amikor a kávézás átveszi a beszélgetés helyét, és ahonnan már csak az élvezet uralkodik rajtunk. Ezért idén ősszel olyan érzéki utazásra csábítanak minket, kávékedvelőket, amely során nemcsak friss íz- és aromaélményben lehet részünk, hanem a kávé kultúrájának és történelmének új fejezete is feltárul előttük.

Forrás: Thinkstock

A limitált kiadású kávé egy lépéssel megelőzi a 12-es intenzitású Kazaar Grand Cru kávéőrleményt, és eléri a 13-as szintet, mely a pörkölés mértékét, a kávé kesernyésségét és testességét jelöli. Hogy ez pontosan mit jelent? Azt, hogy amikor reggel bepattintod a kubai kávékapszuládat a gépbe, a konyhádból egészen Havannáig repülsz.

Gasztrofesztiválok országszerte

Amikor vége a nyárnak, ösztönösen is a gazdag, ízes, őszi ételek felé fordulunk. A piaci pultok ilyenkor még roskadoznak a válogatott hazai zöldségektől és gyümölcsöktől, de a hűvös időben a húsfélék is vonzóbbakká válnak, mint a nyári melegben. Az ősz beköszöntével egymást érik a gasztrofesztiválok az ország minden szegéletében, a Life.hu pedig természetesen már össze is gyűjtötte a kedvenceit.

Forrás: Thinkstock

Budapesten szeptember 20-21-én rendezik meg a kézműves sörök fesztiválját, a Főzdefesztet. Kalocsa, a magyar "paprikaélet" egyik központja pedig szeptember 19. és 21. között várja a magyaros ízek rajongóit. Ugyanezen a hétvégén a Zselici Méhész Egyesület és a Zselici Méz Lovagrend a méz és egyéb méhészeti termékek szakvásárával várja a látogatókat, szeptember utolsó hétvégéjén pedig számtalan káposztás ínyencséget kóstolhatsz meg Hajdúhadházon, a Hadházi káposztás napokon. A különleges gasztroprogramokról itt írtunk részletesebben.

Bor, mámor, Andrássy út - Programajánlóhttp://www.life.hu/kult/20140915-kulturalis-programajanlo-szeptember-18-es-24-kozott.htmlLehet utálni az őszt? Bár nem süt olyan melegen a nap, mint nyáron, ami persze hiányzik is, de a sok-sok bornap és kirándulás kárpótol. Ráadásul nemcsak nappal, de éjjel is portyázni indulhatsz, ha kultúrára vadászol!Kult--Minden idők 7 legextrémebb filmforgatásahttp://www.life.hu/kult/20140916-osszeallitas-a-leghosszabb-legnehezebb-es-legextremebb-filmforgatasokbol.htmlLehetséges 12 éven át készíteni egyetlen filmet? Hát persze, hogy az, a most mozikba kerülő Sráckor alkotói bebizonyították. Képtelennek tűnő küldetésük pedig arra ösztönzött minket, hogy összegyűjtsük a valaha volt legnehezebb, leghosszabb, legpokolibb, legzűrösebb filmforgatások történetét.Kult--A Mary PopKidsszel és a Hősökkel találkoztak a zenetesóikhttp://www.life.hu/kult/hirdetes/20140917-a-mary-popkidsszel-es-a-hosokkel-talalkoztak-a-zenetesoik.htmlA Hősök zenekarral klipet forgattak, a Mary PopKidsszel közösen próbáltak a Telekom Zenetesó játékának szerencsés nyertesei.Hirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.