Kiadják Gyarmati Fanni naplóját

Forrás: MTI/Kallos Bea -
házasság holokauszt Gyarmati Fanni Napló Radnóti Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Decemberben jelenik meg Gyarmati Fanninak, Radnóti Miklós özvegyének naplója, amelyben házas életük éveinek eseményeit rögzítette 1935-től egészen a költő második újratemetéséig, 1946-ig. 

Ferencz Győző, a kézirat szerkesztője arról beszélt a könyv kiadása kapcsán, hogy a napló (amely nem irodalmi napló, hanem dokumentum) létezése csak a szakma számára volt titok, Gyarmati ugyanis már a 1970-es években legépelte, legépeltette a szöveget - írja az MTI.

Forrás: MTI/Kallos Bea

Gyarmati Fanni csupán azért rögzítette napjaikat, hogy - ahogy ő fogalmazott - "megmaradjon, ami Miklóssal történt."

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Fifi néni idén februárban hunyt el. 102 éves volt. Az életéről bővebben IDE kattintva olvashatsz!

Michael Douglas és Orlando Bloom Prágában forgat novemberbenhttp://www.life.hu/kult/20140922-michael-douglas-szinesz-es-orlando-bloom-szinesz-pragaban-forgat-novemberben.htmlMichael Douglas és Orlando Bloom részvételével novemberben kezdődik Prágában az Unlocked című amerikai bűnügyi film forgatása.KultAFP"Celebnek lenni olyan feladat, ami nem nekem való" - Kultúrcsemege Fekete Ernővelhttp://www.life.hu/kult/20140920-kulturcsemege-fekete-erno-szinesszel-a-katona-tarsulatanak-tagjaval.htmlA Katona József Színház művésze nyáron a Happy Ending című prózai revüben szerepelt, egy rákspecialistát alakított, akinek szembesülnie kell a dilemmával: jobb-e elutasítanunk az orvosi segítséget, hogy méltó legyen a vég, vagy mindenképp alá kell vetnünk magunkat, bármilyen fájdalmas a kezelés. A darabot keddtől a Belvárosi Színházban láthatod.Kult--Ők lehetnek a Nemzet Színészeihttp://www.life.hu/kult/20140916-ket-uj-nemzet-szinesze-kell-sztankay-istvan-es-avar-istvan-halala-utan.htmlSztankay István és Avar István halálával elvesztettünk két legendát a Nemzet Színészeinek sorából is. A címet legfeljebb 12-en viselhetik, és életük végéig havi nettó 630 ezer forintos juttatást kapnak. Esélyes lehet rá Jordán Tamás, Blaskó Péter és Sinkó László is.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.