A holló (film) Constantine - A démonvadászból Utóélet Annabelle Amerikai Horror Story Halloween
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október 31-ének éjszakája hagyományosan a borzongásé: szellemeké, boszorkányoké, démonoké - no meg a beöltözős buliké és a horrorfilmeké. Ha valaki egy kis filmes borzongással szeretné ünnepelni ezt a jeles napot, annak íme, az ajánlataink, moziba menős és otthoni lehetőségekkel egyaránt.

HA MOZIBA MENNÉL:

Annabelle

A kísértetházas és a babás horrorokat keresztezi ez a félelmetes film, amely egyben egy előzménytörténet is: a tavaly világszerte egyik legsikeresebb horrornak bizonyuló Démonok között cselekménye előtti időket (és okokat) meséli el. A megtekintés után nem javallott pár hétig játékboltba menni, azok a sunyi babák biztosan figyelni fognak a gonosz kis szemeikkel.

Halloween - A rémület éjszakája

Egy nagy klasszikust, ennek a napnak örökre a legadekvátabb mozifilmjét is bemutatják újra: az 1978-as, jó néhány folytatást megélt és kultuszfilmmé nemesedett Halloween ismét moziba kerül 31-én este. Így hát megnézhetjük nagyvásznon is, ahogy minden idők egyik legfélelmetesebb filmes sorozatgyilkosa, a maszk mögé bújt Michael Myers kiszabadul az elmegyógyintézetből halloween éjszakáján, és kezdetét veszi a halálos visszatérése.

Utóélet

Cseppet sem horrorfilm, de van benne szellem, ráadásul a hétvégi halottak napjához is kapcsolódik: ebben az új magyar filmben egy elnyomott kamasz fiú az apja halála után elkezdi látni annak visszajáró szellemét — ez pedig számos galibát és megoldandó feladatot okoz. Groteszk, vicces, stílusos, egyedi és tele van jobbnál jobb színészi alakításokkal.

HA OTTHON MARADNÁL:

Constantine - A démonvadász

Keanu Reeves elég rég kényeztetett el minket igazán jó filmmel, konkrétan ebben a 2005-ös sötét és látványos moziban volt utoljára igazán olyan menő, amilyen tud ő lenni — szerencsére most megnézhetjük halloween estéjén a tévében. Persze ehhez kellett egy jó figura is: a kiábrándult, cinikus humorú démonvadászé, aki a közénk merészkedő pokolbeli fajzatokra vadászik, miközben a saját lelkével is vannak problémái. (Viasat)

Amerikai Horror Story

Nem film, hanem sorozat, de minden szériájában külön tematikus részekkel adózik halloween hagyománya előtt: ez az Amerikai horror sztori, melyet szerencsére már a hazai csatornák is műsorra tűztek. A széria speciális módon működik: minden évad egy új történet, új karakterekben vissza-visszatérő színészekkel, és mindig egy-egy híres horrormotívum köré építve. A nálunk futó évad épp a boszorkányokkal foglalkozik. (viasat6)

A holló

A hazai tévécsatornák egyik legtöbbet játszott kedvence A holló, de ezt nem sajnáljuk, mert jó filmről van szó: a Brandon Lee halála miatt is baljós hangulatú thrillerben a főhős lehetőséget kap, hogy visszatérjen a halálból, és túlvilági démonként álljon bosszút a gyilkosain. Ha még valaki nem látta volna, akkor azért, ha már látta, akkor azért, halloween estéjére ideálisan ijesztő program. (film+2)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.