Andy Kirkpatrick sziklamászás hegymászás Valley Uprising Reel Rock filmpremier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével és egy igazi nagyágyú előadásával. Indul a Reel Rock 9 Tour!

A Reel Rock filmek, melyek a maguk műfajában igazi etalonná váltak az elmúlt évtized során, idén kilencedszer indultak világ körüli turnéra. A Sender Films és a Big UP Productions együttműködéséből született Reel Rock Tour műsorán idén egy egész estés dokumentumfilm szerepel, ahol a lélegzetelállító bravúros sziklamászó teljesítményeké és a lenyűgöző tájaké lesz a főszerep.

A Völgy lázadása: A Yosemite mászóforradalom

Az amerikai álom: egy kifejezés, ami sokak számára autókkal, gondosan nyírt pázsittal és zsíros nyugdíjalappal párosul. Ezektől az anyagias elképzelésektől távol azonban létezik egy másik amerikai álom, amely arról szól, hogy – félretéve a modern világ nyújtotta biztonságot és kényelmet – életigenlő kalandot kínáljon az arra áhítozóknak. Ez a másik amerikai álom sehol nem ölt jobban testet, mint a Yosemite Nemzeti Parkban, ahol - John Muir és Jack Kerouac szellemiségét követve – kalandvágyó fiatalok generációi választották a "sziklamászó életet".

A várva várt film, a Valley Uprising a modern sziklamászás hagyományainak történetét meséli el. A helyszín a Yosemite-völgy, Kalifornia: a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja, égbeszökő gránitfalakkal. Ez a hely fél évszázada nem más, mint a versengés, kaland és lázadás hatalmas színpada. A film ugyan legendás mászókról szól, de sokkal többről is. Ugyanennyire szól a szabadságról, az autoritásról és számos, a mászóvilágon túlmutató témáról. Fél évszázados küzdelem a gravitáció törvényei és a helyi hatóságok ellen.

Forrás: Pete Mortimer

A Reel Rock 9 budapesti premierjének programja

Andy Kirkpatrick előadás: 2014. november 13. 19:30 Corvin mozi, Korda terem,
Valley Uprising premier: 2014. november 13. 21:00 Corvin mozi, Korda terem,
Valley Uprising vetítés + éjszakai boulder jam + Reel Rock 9 Afterparty: 2014. november 15. 19:00 Monkey Boulder terem
Részletesebb programismertetést itt találsz!

Ez várható Andy Kirkpatrick előadásán (Pychovertical):

A maró öngúny és az éles, pergő nyelv tette a brit mászót, Andy Kirkpatricket, a hegymászók egyik legnagyobb mai alakjává. Andy részben motivációs előadóként és stand-up komikusként keresi a kenyerét, hegymászó-történetekkel szórakoztatja a közönséget. Azok, akik hallották már a nevét azt is tudják, hogy a humor mögött egy olyan ember áll, aki a Föld legkeményebb, legmerészebb mászóútjain bizonyított. Andy Kirkpatrick egyik legnagyobb erőssége, hogy úgy tud az életéről és a mászósikereiről beszélni, hogy az, egy - a mászóvilágban nem járatos - laikus számára is tökéletesen érthető, követhető. Az előadásai segítenek abban, hogy a közönség átérezze a nagyfal-sziklamászás kockázatait és veszélyeit.

Ha tönkretesszük a Földet, hova állhatunk tovább?http://www.life.hu/kult/20141106-mozikritika-a-csillagok-kozott-cimu-film-magyar-premierjen.htmlAz utóbbi évek egyik leglátványosabb és leggrandiózusabb sci-fijében a lakhatatlanná váló bolygónk helyett kell új otthont találnia az emberiségnek, ez pedig súlyos fizikai, filozófiai és érzelmi kérdéseket vet fel - miközben a szórakoztatás sem marad el. Csillagok között, kritika.Kult--Életveszélyes helyzetbe került Tom Cruise - neki semmi sem lehetetlenhttp://www.life.hu/kult/20141104-tom-cruise-eletveszelyes-jelenete-a-mission-impossible-forgatasan.htmlJavában zajlanak a Mission Impossible legújabb részének forgatási munkái, amelyekhez az 52 éves színésznek esze ágában sincs kaszkadőrt fogadni a maga helyére. És hogy mi köze ehhez Miranda Kerrnek? Alább kiderül.Kult--Hová lettek a Lost – Eltűntek szereplői?http://www.life.hu/kult/20141031-a-lost-eltuntek-cimu-amerikai-sorozat-szereploi-ezt-csinaljak-a-szeria-utan.htmlA Lost – Eltűntek című amerikai sorozat rendkívüli népszerűségnek örvendett. A szériát 2004 és 2010 között adták a televíziók. Vajon mi történt azóta a szereplőkkel? Mutatjuk.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.