második esély Szerelmünk lapjai A pankrátor Hogyan írjunk szerelmet?
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alábbi történetek szereplői igen: olyan filmeket válogattunk össze, melyek hősei számára a legkülönfélébb módokon adatik meg, hogy egy-egy fontos dolgot újra megpróbálhassanak - és hát mi lehet fontosabb a szerelemnél? 

Az apropót pedig ezúttal a frissen mozikban futó Hogyan írjunk szerelmet szolgáltatta, melyben Hugh Grantnek jut második esély.

Az élet csodaszép (1946)

Ebben a gyönyörű, klasszikus és egyben karácsonyi filmben maga az élet lesz második esély: főszereplője ugyanis tönkremegy, és kétségbeesésében öngyilkosságot követ el. Ám egy angyal megmenti, és okulásául megmutatja neki, milyen lenne a világ akkor, ha meg sem született volna. Aztán döntsön ő, mit is akar.

Szédülés (1958)

Újjászülethet a valaha volt szerelem egy felbukkanó hasonmás iránt? Hitchcock remekművének hőse ezzel a dilemmával szembesül, amikor az egykor őt elcsábító, majd titokzatos bűnügy révén a szeme láttára mélybe szédülő halott nő tökéletes mását pillantja meg.

Pomádé (1978)

Mennyire más egy nyári románc érzelmek fűtötte szenvedélye és a suli világának farkastörvények uralta szerelmi viszonyai! Ezt kénytelen megtapasztalni John Travolta és Olivia Newton-John, akik egy költözés révén kapnak legnagyobb meglepetésükre új esélyt az ismerkedésre - és ezt persze minden továbbival együtt dalban mondják el.

Superman (1978)

A szuperhősös és sci-fi mozik gyakori témája a második esély, legtöbbször az időutazással összefüggésben. Közülük azért ezt a régi filmet választottuk, mert itt jelenik meg mindez leglátványosabban egy híres (és a fizika törvényeire fittyet hányó) jelenetben: Superman nem tudja megakadályozni szerelme halálát a film fináléjában, ezért aztán dühében megfordítja a Föld forgását, így tekerve vissza az időt is a megfelelő pillanatig.

Szerelmünk lapjai (2004)

A szerelem örök — legalábbis ezt állítja ez a film, melynek szerelmeseit hiába szakítja szét a társadalmi különbség és az idő, amikor évekkel később újra találkoznak, új esélyt hoz számukra az örök szerelem. Már csak az a kérdés, hogy tudnak és akarnak-e élni vele.

A pankrátor (2008)

A élet második, sőt utolsó esélye megragadásának, a visszatérés lehetőségének témáját gyakran dolgozzák fel filmek a sport világába helyezve. A leghíresebb példa talán a Rocky, de mi mégis egy frissebb darabot választottunk, mert ebben a főhős nemcsak a pályafutása, de a szerelem és a gyerekével való viszony vonatkozásában is második esélyt kap — ahogyan ez a főszereplő Mickey Rourke karrierjével is történt.

Hogyan írjunk szerelmet (2014)

Az egykor sikeres, ám mára lecsúszott forgatókönyvíró (Hugh Grant) kénytelen vidéken oktatói állást vállalni, hogy megéljen, ott viszont a friss levegőn kívül új tapasztalatok is várják. Például átgondolhatja az egocentrikus életét, és akár még a szerelmet is meglelheti Marisa Tomei képében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.