Clarke Terry zenész Grammy-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvennégy éves korában elhunyt Clarke Terry Grammy-díjas trombitás, zeneszerző, aki több mint hetven éven át tartó karrierje során olyan világhírességekkel zenélt együtt, mint Ella Fitzgerald, Count Basie, Duke Ellingon vagy Quincy Jones.

Terry, aki egy hospice házba vonult február közepén, miután cukorbetegsége lehatalmasodott rajta, békésen, családja, barátai és tanítványai körében távozott el körünkből - közölte felesége, Gwen Terry a zenész Facebook oldalán.

Forrás: Youtube

A missourii Saint-Louisban 1920-ben született Terry az után tett szert hírnévre, hogy a második világháborúban az amerikai haditengerészet egyik zenekarában játszott Count Basie-vel és Duke Ellingtonnal.Honlapja szerint ő a dzsessz történetének egyik legtöbb lemezfelvételt készítő zenésze, nevéhez több mint 900 felvétel fűződik, köztük olyan zenésztársakkal, mint Oscar Peterson, Dizzy Gillespie, Aretha Franklin, Ray Charles. Két saját zenekara is volt, a Clark Terry Big Band és a Clarke Terry's Young Titans of Jazz. Életében több mint 250 különféle díjjal tüntették ki, háromszor jelölték Grammy-díjra, majd 2010-ben életművéért megkapta a zenei világ legnagyobb elismerését.

Cameron Diaz és Kirk Cameron kapta az Arany Málnáthttp://www.life.hu/kult/20150222-cameron-diaz-es-kirk-cameron-kapta-az-arany-malnat.htmlCameron Diaznak és Kirk Cameronnak ítélték a legrosszabb színészi teljesítményért járó Arany Málna díjat a hagyományok szerint az Oscar-díjkiosztó előestéjén tartott gálán. A szuper 8-as filmtekercsre helyezett, golflabda nagyságú, aranysárgára festett málnaszemet ábrázoló díjak győzteseit a hollywoodi Montalban Színházban hirdették ki szombaton.KultOrigoMeghalt Fodor Ákos, költőhttp://www.life.hu/kult/20150222-meghalt-fodor-akos-kolto-a-haiku-forma-muveloje.htmlÉletének 70. évében február 21-én szombaton elhunyt Fodor Ákos költő, műfordító, a magyar nyelvű haikuköltészet legnagyobb alakja - tájékoztatta Podonyi Hedvig, a művész felesége vasárnap az MTI-t.KultOrigoA világ egyik legszebb mozijává választották a budapesti Urániáthttp://www.life.hu/kult/20150127-internetes-szavazason-a-budapesti-urania-mozi-is-bekerult-a-vilag-legszebbnek-tartott-filmszinhazai.htmlEgy internetes szavazáson a budapesti Uránia mozi is bekerült a világ legszebbnek tartott filmszínházai közé.KultOrigoÍgy fest Mona Lisa "ikertestvére"http://www.life.hu/kult/20150103-leonardo-da-vinci-ket-mona-lisa-portret-festett-tiz-ev-elteressel.htmlSzingapúrban láthatja először a nagyközönség Leonardo da Vinci "korai Mona Lisáját", amelyet tíz évvel a párizsi Louvre-ban őrzött, világhírű változat megszületése előtt festett az itáliai mester.KultOrigoHollywoodi sztár a nagy sikerű magyar film címszerepébenhttp://www.life.hu/kult/20141212-herendi-gabor-filmjeben-a-loraban-lucia-brawley-jatszotta-a-foszerepet.htmlA Szellemkutyából, a Manderlayből és a Casino Royale-ból ismert Isaach De Bankoléra bízta a november 13-án bemutatott Délibáb főszerepét Hajdu Szabolcs. Az alkotó választása ugyan szokatlan, de nem ő az első magyar rendező, aki külföldi sztárra osztott fontos szerepet egy hazai produkcióban.Kult--Szűk, családi körben temetik el Avar Istvánthttp://www.life.hu/kult/20141001-avar-istvan-kossuth-dijas-muvesz-temetesen-csak-a-szuk-csaladija-vesz-reszt.htmlCsak a szűk családja lehet jelen a nyolcvanhárom éves korában, hosszú betegség után elhunyt Avar István, Kossuth-díjas művész temetésén. Szerettei ebben is teljesítik a Nemzet Színésze akaratát. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.