Meghalt Fodor Ákos, költő

Forrás: irodalmijelen.hu -
Fodor Ákos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 70. évében február 21-én szombaton elhunyt Fodor Ákos költő, műfordító, a magyar nyelvű haikuköltészet legnagyobb alakja - tájékoztatta Podonyi Hedvig, a művész felesége vasárnap az MTI-t.

Fodor Ákos a haiku forma művelője, emellett zenés darabok, musicalek, operák és operettek szövegírója volt, de vers- és drámafordítóként is dolgozott.

Forrás: irodalmijelen.hu

Az alkotó 1945. május 17-én született Budapesten. A Zeneakadémián végzett 1968-ban, 1978 óta több mint tíz kötete jelent meg. 2007-ben az Artisjus Irodalmi Díj egyik kitüntetettje volt, 2010-ben a lírai kategóriában a Bank Austria Literaris elnevezésű osztrák irodalmi díjat ítélték neki. Főbb kötetei közé tartozik a Kettőspont (1978), a Jazz (1986), az Akupunktúra (1989), a Buddha Weimarban (2002), a Gonghangok (2009) és a Kis téli-zen (2013).

A költő műveiből ITT olvashatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.