Nézd meg az Oscar legjobb férfi főszereplőjét nőként!

Forrás: Working Title -
The Danish Girl Oscar-díj színész A mindenség elmélete Eddie Redmayne
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még egy hete sincs, hogy a brit Eddie Redmayne Stephen Hawking megformálásáért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, máris egy újabb alkotásáról szólnak a hírek.

Különleges arcél, megannyi szeplő és brit akcentus. Így vezettük fel az immáron Oscar-díjas színészről szóló cikkünket, amikor már jóval A mindenség elmélete és a Jupiter felemelkedése mozik sikere előtt Eddie Redmayne-lázban égett a filmvilág. Akkor már A nyomorultakból tudtuk, hogy Mr. Redmayne-nek gyönyörű hangja van, aztán láthattuk, ahogy vászonra vitte Hawking professzort, arról azonban elképzelésünk sem volt, miként festhet nőként. Nos, ez az idő is eljött.

Így fest Eddie Redmayne nőként The Danish Girl című filmjében. Forrás: Working Title

A brit tehetség A dán lányban az egyik első nemi átalakító műtéten átesett ember, Lili Elbe bőrébe bújik, vagyis Stephen Hawking után ismét egy történelmi jelentőségű szereppel rukkol elő. Úgy tűnik, Eddie imádja az effajta kihívásokat.

A történetről:

A film az 1882-ben Einar Mogens Wegener néven, férfiként született, de később magát nővé operáltató személy történetét dolgozza fel. Lili Elbe érdekessége, hogy ő volt az egyik első, aki nemi átalakító műtéten esett át. Az operáció után vette fel a Lili Elbe nevet, majd további négy beavatkozásnak vetette alá magát. Az utolsó műtét során méhet ültettek volna be neki, de a szervkilökődés véget vetett az életének.

A filmet, és így Redmayne újabb nagyszabású alakítását 2016-ra várjuk.

Az Oscar-gála legszomorúbb pillanata:

Egyértelmű, hogy az volt az idei Oscar-gála legszomorúbb pillanata, amikor mindenki a győztes Eddie Redmayne-t tapsolta, kivéve a 63 éves Michael Keatont, aki épp a szmokingja zsebébe rejtette a díjátadóra szánt köszönőbeszédét. A kínos és egyben elszomorító pillanatot itt nézheted meg.
Csalnak, hazudnak, átvernek, mégis szeretjük őket - kedvenc szélhámosfilmjeinkhttp://www.life.hu/kult/20150227-a-latszat-csal-premierjen-osszeszedtuk-a-kedvenc-szelhamos-filmeinket.htmlA látszat csal - a héten mozikba kerülő új Will Smith-film, a Focus alcíme tökéletesen kifejezi azt, mire számíthatunk a szélhámosfilmektől: bennük nemcsak a pórul járt áldozatokat, de minket nézőket is rendszeresen megvezetnek, mi pedig néha szeretünk becsapva lenni. Következzenek hát a kedvenc svindlerfilmjeink!KultOrigoIzgatóbb, mint a szürke akárhány árnyalata - BDSM a világirodalombanhttp://www.life.hu/kult/20150226-a-kortars-irodalom-izgatobb-mint-a-szurke-akarhany-arnyalata-a-vilagirodalomban.htmlHa már a minőségén annyit fanyalogtunk, és ha már a témája ennyire izgalmas, akkor hadd ajánljunk néhány olyan irodalmi művet A szürke ötven árnyalata helyett, amelyek még kevésbé szégyenlősek, ha a kemény szexről van szó - és amelyek emellett még jól is vannak megírva.KultOrigoLégy résen! Most foglalj asztalt az Étteremhétrehttp://www.life.hu/kult/20150226-tavasszal-indul-az-etteremhet-melynek-kereten-belul-fel-aron-mehetsz-a-legelegansabb-ettermekbe-is.htmlIdén tavasszal ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a VIII. Országos Étterem Héten, március 16. és 22. között.Kult--Így búcsúztasd el a telet a hétvégén!http://www.life.hu/kult/20150225-kulturalis-programajanlo-februar-26-marcius-1.htmlNemcsak azért imádjuk ezt a hétvégét, mert végre megérkezik a tavasz, de ráadásul szuper elfoglaltságokat is találhatunk mindenfelé. Ezekkel a programokkal biztosan jól indul a március!KultOrigoDöntöttek: Eszenyi Enikő marad a Vígszínház élénhttp://www.life.hu/kult/20150225-dontottek-eszenyi-eniko-marad-a-vigszinhaz-elen.htmlEszenyi Enikő vezeti tovább a Vígszínházat. KultOrigoJamie Dornan kihátrál A szürke ötven árnyalatából?http://www.life.hu/kult/20150225-jamie-dornan-a-felesege-miatt-nem-akar-szerepelni-a-szurke-otven-arnyalata-film-folytatasaiban.htmlSzinte bombaként robbant a hír, hogy a Christian Grey karakterét alakító Jamie Dornan már nem szeretné tovább vinni A szürke ötven árnyalata folytatásait. A szóvivő cáfol, a feleség hozzáállása azonban magáért beszél.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.