Koós János: "Sok emlékem van, sok barátom hiányzik"

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Koós János Latinovits Zoltán színész emlék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajdani barátairól, művészlegendákról emlékezett meg Koós János. 

A régi időkről mesélt a Borsnak Koós János. A színész több legendás művésszel dolgozott együtt, aikről a mai napig meghatottan beszél.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Csak a nevetésről szólt az életünk. Egyszer Latinovits Zoli eljött értem autóval, és behúzott kézifékkel ment az emelkedőn, nehogy 'megugorjon' a kocsi. Nagyon hiányzik mindenki, Daj­ka Margit, Latinovits Zoltán, Hofi Géza, Latabár Kálmán, Kabos László. Azt szoktam mondani, ha meghal a humor, ne­kem is végem van. Egyébként bármin képes vagyok elérzékenyülni, legyen az klasszikus zene vagy a gízai szfinx" – mesélte a napilapnak.

"Sok emlékem van, sok barátom hiányzik. Én, köszönöm, jól vagyok, értem nem kell aggódni. Felléptem tegnap is, és ma is megyek. Amikor pedig nem dolgozom, akkor olvasok, Rejtő Jenőt, Márait, Ady Endrét is szeretem, és persze a sajtót sem hagyom ki, mert feltétlenül tudnom kell, mi van a Fradival. Hálás vagyok a családomért, a feleségemért, akivel már negyvenharmadik éve vagyunk együtt. Nagy szerencsém volt vele, ahogy a két gyerekemmel és a kisunokámmal, Rozival is, aki talán szintén művészpályára lép majd" – mondta meghatottan Koós.

Eurovíziós Dalfesztivál: A német válogató győztese nem vállalja a megmérettetésthttp://www.life.hu/kult/20150306-eurovizios-dalfesztival-a-nemet-valogato-gyoztese-andreas-kummert-nem-vallalja-a-megmerettetest.htmlKis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben - írja az MTI. Kult--Varnus Xavér a világ három legnézettebb orgonistája közötthttp://www.life.hu/kult/20150304-varnus-xaver-a-vilag-harom-legnezettebb-orgonistaja-kozott-a-youtube-on-hogy-elerte-a-harom-millios.htmlKözleményben köszöni meg nézőinek az orgonaművész az előkelő "helyezést".KultOrigoAndorai Péter a Nemzet Színésze letthttp://www.life.hu/kult/20150303-andorai-peter-lett-a-nemzet-szinesze-1.htmlAndorai Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt választották a nemzet színészének kedden Budapesten - tájékozatta az MTI-t a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya.Kult--Cameron Diaz és Kirk Cameron kapta az Arany Málnáthttp://www.life.hu/kult/20150222-cameron-diaz-es-kirk-cameron-kapta-az-arany-malnat.htmlCameron Diaznak és Kirk Cameronnak ítélték a legrosszabb színészi teljesítményért járó Arany Málna díjat a hagyományok szerint az Oscar-díjkiosztó előestéjén tartott gálán. A szuper 8-as filmtekercsre helyezett, golflabda nagyságú, aranysárgára festett málnaszemet ábrázoló díjak győzteseit a hollywoodi Montalban Színházban hirdették ki szombaton.KultOrigoZichy Mihály tusrajzokkal tanított szexelni - Káma Szútra rokokó módrahttp://www.life.hu/kult/20141217-zichy-mihaly-az-1800-es-evek-festoje-megdobbento-szexkepeket-rajzolt.htmlRégen még az erotika is más volt. Az 1827-ben született Zichy Mihály kevésbé ismert tusrajzait azonban érdemes megnézni, nyoma sincs rajtuk a prűdségnek, sőt...KultOrigoKiadják Gyarmati Fanni naplójáthttp://www.life.hu/kult/20140923-radnoti-miklos-kolto-ozvegyenek-gyarmati-fanninak-a-naplojat-kiadjak.htmlDecemberben jelenik meg Gyarmati Fanninak, Radnóti Miklós özvegyének naplója, amelyben házas életük éveinek eseményeit rögzítette 1935-től egészen a költő második újratemetéséig, 1946-ig. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.