Meghalt az Oscar-díjas Still Alice rendezője, Richard Glatzer

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez -
halál rendező Richard Glatzer Oscar 2015 Still Alice
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többévnyi betegeskedés után, 63 éves korában elhunyt Richard Glatzer, a Still Alice című dráma író-társrendezője. Julianne Moore játszotta a film főszereplőjét, egy nyelvészprofesszort, akinél Alzheimer-kórt diagnosztizáltak. Alakításáért pár hete elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Glatzernél négy éve állapították meg, hogy az idegsejtek pusztulásával járó, végül bénulást okozó ALS-ben szenved. Állapota rohamosan romlott, ő azonban párjával, Wash Westmorelanddel - aki egyben az alkotótársa is volt - elkészítette a Still Alice-t.

Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Ez egy nagyon-nagyon szomorú film

A Still Alice egy ötvenéves, boldog házasságban élő, háromgyermekes egyetemi tanárról szól, akinél váratlanul Alzheimer-kórt diagnosztizálnak, ráadásul a betegség egy gyorsabb lefolyású, örökletes formáját. Férje, akit Alec Baldwin formál meg, nem igazán tud mit kezdeni a helyzettel és szeretné ugyanúgy élni tovább az életét, csakúgy, mint a két idősebb gyermekük. Egyedül a fiatalabbik lány, akit a látványos karrier-újrapozicionáláson munkálkodó Kristen Stewart formál meg, képes tartósan támogatni a szellemileg egyre inkább leépülő anyját. A film szereplőiről és bővebben a történetről ITT olvashatsz többet.

Az utolsó időkben már csak úgy tudott kommunikálni, hogy a jobb nagylábujjával nyomogatott egy erre a célra módosított iPadot. Az alkotó pályautásáról az Origón olvashatsz bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.