A szépség és a szörnyeteg Hófehérke Csipkerózsika Hamupipőke mese Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Disney elkészítette Hamupipőke történetének élőszereplős változatát, és korántsem ő az egyetlen olyan mesehősnő, akit a korábbi rajzolt változat helyett mostanában hús-vér alakban láthatunk a moziban. Nézzük hát, mely sztárok változtak át életre kelt Disney-hercegnőkké!

Hófehérke

A hét kisnövésű férfival együtt élő, porcelánbőrű szépség annak idején a Disney (és egyben minden idők) első egészestés animációs filmjének főhőse volt. Újabban pedig két színésznő alakjában is feltűnt élőszereplős változatban a mozivásznon: a karakter sápadtságát kiválóan hozó Kristen Stewart egy harcos fantasy-hősnőt faragott belőle a Hófehér és a vadászban (amihez jövőre jön a folytatás), a figura bájosságához illő Lily Collins alakításában pedig Hófehérke igazából mellékszereplővé vált a gonosz mostoha bőrébe bújt Julia Roberts mellett az eredeti sztorit kifordító Tükröm, tükrömben.

Forrás: www.disney.com

Csipkerózsika

Szintén kifordított mesefilm lett a Demóna is, melyben nem Csipkerózsika, hanem az őt rettenetesen hosszú álom átkával sújtó gonosz némber lett a központi szereplő Angelina Jolie személyében. Ám így sem akárki alakította a gyönyörű, fiatal és ártatlan hercegnőt: Elle Fanning a legszebb reményű hollywoodi ifjú színésznők egyike, és ezt ebben a filmben is bebizonyította a maga tökéletesen meseszerű, légies szépségével.

Forrás: www.disney.com

Belle

A szépség és a szörnyeteg hercegnője is a Disney-mitológia fontos szereplője, olyannyira, hogy Hamupipőkéhez hasonlóan vele is terveznek egy élőszereplős filmváltozatot 2017-ben, és már a főszereplő is megvan hozzá: Emma Watson. (A férfi főszerepre pedig sokáig Ryan Gosling volt esélyes, akit örömmel néztünk volna meg szörnyetegként, ám végül a feltörekvő sztár Dan Stevensre esett a választás.) De Belle nemrégiben a mese francia és szintén élőszereplős feldolgozásában is látható volt: ott az Adéle élete kékhajú leszbikusaként híressé vált Léa Seydoux játszotta őt (és Vincent Cassel a Szörnyet!)

Forrás: www.disney.com

.

Aranyhaj

A toronyból a hosszú-hosszú haját a bátor hősszerelmesének leengedő Aranyhaj ugyan nem kapott mostanában önálló filmet (legutóbb 2010-ben egy animációsat Aranyhaj és a nagy gubanc címmel), de azért ő sem maradhatott ki a hús-vér személlyé válásból. A Vadregény című musical több mese szereplőit ereszti és keveri össze egy groteszken sötét történet keretein belül, a moziváltozatban pedig az eddig jobbára a Gazdagok és szépek tévésorozatból ismert Mackenzie Mauzy rázhatta a szőke tincseit Aranyhajként. És annak rendje és módja szerint még közlekedtek is a hajfonatain a többiek.

Forrás: www.disney.com

Hamupipőke

A Vadregényben Hamupipőke is felbukkant: ott a cseppet sem hercegnő-alkatú, inkább helyes és vagány Anna Kendrick (Tökéletes hang, Egek ura, Alkonyat) keltette életre. Annál inkább hercegnős viszont Lily James, aki az e héten mozikban debütáló, élőszereplős Hamupipőke Disney-mozi főszereplője: az arisztokratikus szépségét már a Downton Abbey kosztümös sorozatban is megmutató fiatal angol színésznő számára vélhetően ez a film jelenti majd a nagy kiugrást.

Forrás: www.disney.com
Öreg férfi nem vén férfi: itt az új hollywoodi trendhttp://www.life.hu/kult/20150315-idos-ferfiak-az-uj-akciohosok-hollywoodban.htmlNyugdíjkorhatár és akciófilm: ez a két szó együtt korábban maximum viccekben fordult elő, de egy új hollywoodi divathullám révén mostanában mégis egymásra találtak a filmvásznon. Márciusban pedig ennek Liam Neeson és Sean Penn példája révén is tanúi lehetünk a hazai mozikban.KultOrigoKi lett volna a jobb Anastasia Steele?http://www.life.hu/kult/20150214-ki-lett-volna-a-jobb-szineszno-anastasia-steele-szerepere-a-szurke-otven-arnyalata-cimu-filmben.htmlEgy mozifilm castingja alapvetően sem könnyű feladat, A szürke ötven árnyalatánál pedig csak még bonyolultabb volt a helyzet, mint általában. A tiniktől kezdve a nyugdíjasokig mindenki Christianról és Anastasiáról beszélt, voltak bizonyos elvárásaik a filmbeli szereplőkkel szemben. KultOrigoElkészült Drakula vára mini kiadásbanhttp://www.life.hu/kult/20150318-szarvason-talalhato-a-mini-magyarorszag-mini-epuletekkel-folyokkal-tavakkal.htmlErdélyi épületekkel bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Kult--Hatalmas bukta Jennifer Lawrence és Bradley Cooper Serenájahttp://www.life.hu/kult/20150315-hatalmas-bukta-jennifer-lawrence-es-bradley-cooper-serena-cimu-filmje.htmlA Serena egy New York Times-bestseller filmadaptációja, de a jelek szerint a filmváltozat olyan gyenge, hogy a mozikig se jut el.KultOrigoIllényi Katicát Magyarország Érdemes Művésze díjjal tüntették kihttp://www.life.hu/kult/20150312-illenyi-katicat-hegedumuveszt-magyarorszag-erdemes-muvesze-dijjal-tuntettek-ki.htmlHazánk egyik legsokoldalúbb hegedűművésze 2015. március 14-én Balog Zoltántól, az Emberi Errőforrások Minisztérium miniszterétől vehette át a Magyarország Érdemes Művésze díjat.Kult--100 éves lett Magyarország legidősebb színésznőjehttp://www.life.hu/kult/20150316-100-eves-lett-gyulanyi-eugenia-eva-az-orszag-legidosebb-szinesznoje.htmlGyulányi Eugénia Éva, az ország legidősebb színésznője március 15-én töltötte be 100. életévét. Isten éltesse!KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.