Május végén adják át a Fonogram-díjakat

Forrás: Fonogram -
zene Fonogram-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkezdődött az idei Fonogram - Magyar Zenei Díj jelölési szakasza; az elismeréseket május 26-án adják át Budapesten.

A díj az előző év legjobb zenei teljesítményeit kívánja elismerni, a szakma aktív közreműködésével. Csakúgy, mint az eddigiekben, a kiadók által nevezett albumok a szavazás első körében idén is egy széles körű, elsődlegesen a zenei szakma, média, illetve kereskedelem területén tevékenykedőkből álló jelölőbizottság szavazatainak figyelembevételével jutnak be az egyes kategóriák végső öt-öt jelöltje közé, és ezek közül kerülnek ki az esemény napján a majdani győztesek - közölték az MTI-vel a szervezők.

Őket díjazták 2014-ben

A Poster Boy, a Biebers, a Vad Fruttik, a Zagar, a Sárik Péter Trió és a Kerekes Band is Fonogram-díjat kapott az Akvárium Klubban rendezett gálaesten. Az év dala Deniz Egyetlen című száma lett, az életműdíjat Dés László kapta.
Vastag Csaba - 2012 Forrás: Fonogram

A díjak odaítélése két lépcsőben történik. A művészek és hangfelvételeik előbb a jelölőbizottság szavazatai alapján az egyes kategóriák öt-öt jelöltje közé kerülnek, majd külön szakmai zsűri dönt az egyes kategóriák díjazottjáról, győzteséről. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége által szervezett május 26-i gálaest helyszíne az egykori Budai Ifjúsági Park területét is magába foglaló, felújított Várkert Bazár lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.