Ő a vak festő, aki a kezével látja a színeket

Forrás: John Bramblitt -
festőművész művész John Bramblitt vak festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
John Bramblitt 14 éve vesztette el a látását. Korábban is érdekelte a művészet, rajzolgatott is, de csak megvakulása után kezdett festeni.

Terápiaként indult, ám hamar szenvedélyévé váltak a képek, mára pedig az ismertséget is meghozták számára.

Forrás: John Bramblitt

Bramblittet gyerekkora óta súlyos epilepsziás rohamok gyötörték, ezek miatt vesztette el fokozatosan a látását harmincéves korára. A teljes megvakulást követő első év hihetetlen nehéz volt számára, mély depresszióba zuhant.

John Bramblitt:

Minden tervem, az egész életem elszállt. Nemcsak keserű és dühös voltam, gyászoltam is a meghiúsult álmaimat. Eltávolodtam az emberektől, értéktelennek éreztem magam.

Hogy a festészet miként hozta ki a depresszió sötét és mély verméből, valamint a teljes lelki mélyponton hogyan vette kezébe az ecsetet, kiderül az Origo róla szóló cikkében. Kattints a részletekért!

Újabb magyar kisfilm száguld a Facebookon - Radnótinak üzenhetnek az emberekhttp://www.life.hu/kult/20150419-ujabb-magyar-kisfilm-szaguld-a-facebookon-radnotinak-uzenhetnek-az-emberek.htmlAz egyik legismertebbRadnóti-vers, a Nem tudhatom alapján készült Szirmai Márton alkotása (a Radnóti hétszer című film egyik etűdje), a filmben civilek, művészek és civil szervezetek aktivistái üzennek a költőnek. Mutatjuk: KultOrigoRyan Gosling szerepet vállal a Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásábanhttp://www.life.hu/kult/20150418-ryan-gosling-szerepet-vallal-a-szarnyas-fejvadasz-cimu-kultfilm-folytatasaban.htmlA Deadline.com értesülése szerint a filmsztár már szerződéséről tárgyal az Alcon Entertainment produkciós céggel - írja az MTI.Kult--Május végén adják át a Fonogram-díjakathttp://www.life.hu/kult/20150418-majus-vegen-adjak-at-a-fonogram-dijakat.htmlMegkezdődött az idei Fonogram - Magyar Zenei Díj jelölési szakasza; az elismeréseket május 26-án adják át Budapesten.KultOrigoElső díjat nyert Amszterdamban a Liza, a rókatündérhttp://www.life.hu/kult/20150418-ujj-meszaros-karoly-elso-mozifilmje-a-liza-a-rokatunder-nyerte-a-legjobb-europai-fantasztikus.htmlUjj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte a legjobb európai fantasztikus film Ezüst Mélies-díját péntek este a 31. Imagine Filmfesztiválon Amszterdamban - közölte szombaton a Magyar Filmunió az MTI-vel.KultOrigoJared Leto ijesztően néz ki! Jokerré változott a színészhttp://www.life.hu/kult/20150417-jared-leto-jokerre-valtozott-uj-filmjeben.htmlOlyan képet posztolt a színész, hogy egészen megijedtünk. Vajon mire készül ebben a szerelésben?Kult--Magyar film versenyzik az Arany Pálmáérthttp://www.life.hu/kult/20150417-magyar-film-versenyzik-az-arany-palmaert.htmlIgazi szenzációval szolgált a 68. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjának párizsi bejelentése: magyar film versenyzik az Arany Pálma-díjért! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.