kulturális programajánló hétvége koncert kiállítás program bicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre eljött a szabadtéri programok ideje! Ha még nem tudod, mihez kezdj a nagy napsütésben, a Life.hu tippjeivel biztosan sikerül eldöntened. Mit szólnál például egy szuper biciklis felvonuláshoz? Nyugi, ha mégis esne az eső, arra az esetre is van néhány ötletünk.

1. I Bike Budapest
Április 25.
Budapest

Biciklisek, figyelem! Ha szeretsz két keréken közlekedni, csatlakozz az I Bike Budapesthez április 25-én. A Bakáts térről indul, majd a Hősök tere, az Erzsébet híd és a Lánchíd érintésével a Margitszigeten ér véget az I Bike Budapest biciklis felvonulás. Ráadásul nem más nyitja meg az eseményt, mint Gajus Scheltema, a Holland Királyság magyarországi nagykövete. Pattanj bringára, és irány az I Bike Budapest!

Forrás: Facebook/I Bike Budapest

2. Tisztelet Nagybányának kiállítás
Április 23-tól
Semmelweis Egyetem

Tisztelet Nagybányának címmel nyílik kiállítás a legendás Nagybányai Művésztelep egyik utolsó jelentős képviselője, Kozma István festőművész alkotásaiból a Semmelweis Egyetemen, 2015. április 23-án. Ha szereted a festészetet, érdemes néhány pillantást vetned ezekre a gyönyörű művekre.

Forrás: www.kozmaistvan.hu

3. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Április 23–26.
Millenáris

Immár 22. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. A programnak a Millenáris ad otthont. Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Nem csak könyvmolyokat várnak a könyvfesztiválra, hanem olyan érdeklődőket is, akiket más országok kultúrája vonz. Olvasásra fel!

Forrás: Thinkstock

4. Kiskakas Animációs Filmnapok
Április 23–24.
Toldi mozi

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció tanszékének szervezésében megvalósuló Kiskakas Animációs Filmnapok 2015-ben a világ egyik animációs nagyhatalmát, Japánt látja vendégül. Vigyázat, ha eddig nem kattantál rá az animációs filmekre, a MOME animáció tanszéke nagy eséllyel segít, hogy ez megtörténjen.

Forrás: Thinkstock

5. Varga János Szívvel, lélekkel ünnepel
Április 24.
MOM Kulturális Központ

Varga János, az East együttes legendás gitárosa hatvanadik születésnapját egy különleges, és eddigi zenei pályafutását átfogóan bemutató koncerttel ünnepli meg április 24-én, a MOM Kulturális Központban. Igazi kultúrcsemege a rock különböző fajtáit kedvelőknek.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

6. Óbudai Futófesztivál
Április 25.
Óbuda

Húzd fel a nyúlcipőt, és már indulhatsz is az Óbudai Futófesztiválra. Akár kezdő futó vagy, akár maratonista, itt biztosan megtalálod azt a távot, amelyet kényelmesen le tudsz futni. Tudod, kezdődik a bikiniszezon, nem árt egy kis mozgás.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.