Meghalt Elvis Presley dalszerzője

Forrás: elvis.com -
Ray Charles Elvis Presley Beatles Frank Sinatra Louis Armstrong Cliff Richard Peggy Lee Dean Martin New York Sid Tepper dalszerző legenda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Sid Tepper dalszerző, aki Elvis Presley-nek és a Beatles-nek is írt slágereket.  

A legenda Miami Beach-i otthonában hunyt el 94 éves korában – adta hírül a kulturpart.hu.

Több mint 300 dal fűződik nevéhez, köztük például a G.I. Blues, Hawaiian Sunset, New Orleans és a Puppet on a String Elvis Presley-nek vagy Glad All Over, amit később a Beatles rögzített – írja az online magazin.

A dalszerző karrierje a negyvenes években kezdődött New York-ban. Olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Frank Sinatra, Dean Martin, Ray Charles, Peggy Lee, Louis Armstrong és Cliff Richard. Szerzőtársával, Roy Bennettel 40 slágert írtak Elvisnek, amelyek a Király filmes karrierje miatt különösen híressé váltak.

80 éves lenne Elvis!

A Királyt egykori felesége, Priscilla, lánya, Lisa Marie és unokái köszöntötték Memphisben. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Pintér Béla ötször! Irány az Átrium Film-Színház! http://www.life.hu/kult/20150427-pinter-bela-parasztopera-cimu-darabjanak-rendeznek-fesztivalt.html Parasztopera Fesztivált rendeznek hétfőtől az Átrium Film-Színházban; a május 4-ig tartó rendezvényen Pintér Béla darabjának öt különböző feldolgozását láthatja a közönség. Kult Milyen lennél, ha zene lennél? Írj dalt a grimaszaiddal! http://www.life.hu/kult/20150427-karmesterjatek-lesz-majus-5en-a-trafoban.html Extrém hangszereken muzsikáló zenészek és egy kísérletező kórus karmestere lehet bárki, aki május 5-én a Trafóba látogat. Ezen az estén a Bélaműhely és a Soharóza ad koncertet, a közönség soraiból jelentkező karmester-jelöltekkel. Kult -- Budapest – Kultúra – OFF http://www.life.hu/kult/20150423-aprilis-24en-kezdodik-az-off-biennale-budapest.html Április 24-én, azaz pénteken veszi kezdetét a 150 hazai és külföldi kortárs művészt felvonultató, független kortárs művészeti eseménysorozat, az OFF-Biennále Budapest. Kult -- Klasszikus új köntösben – A hattyúk tava újra hódít http://www.life.hu/kult/20150421-a-hattyuk-tava-baletteloadas-uj-feldolgozasban-lesz-lathato-az-operaban.html Hat év után újra a Magyar Állami Operaház repertoárjára kerül A hattyúk tava. Csajkovszkij klasszikus balettjét új koreográfiával mutatják be szombaton. Kult Origo Meryl Streep női filmeseket támogat http://www.life.hu/kult/20150421-meryl-streep-szineszno-noi-filmeseket-tamogat.html A háromszoros Oscar-díjas amerikai filmsztár forgatókönyvíró műhelyt alapított 40 év feletti női íróknak. Kult -- Külföldön is tarol a Liza, a rókatündér http://www.life.hu/kult/20150420-kulfoldon-is-tarol-a-liza-a-rokatunder-cimu-magyar-film.html Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka most már tényleg sikerfilmnek számít. A kiváló hazai fogadtatás után ugyanis külföldön is egyre több elismerést szerez a film. Kult Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.