Ma van a tánc világnapja! Így ünnepelj!

Forrás: Facebook/ Frenák Pál Társulat (Tamas Boczko) -
Frenák Pál Társulat Átrium Film-Színház Nemzeti Táncszínház táncművész Margit híd balett Tánc Világnapja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tánc világnapján többféle izgalmas programból is válogathatsz: táncakció a Margit hídnál, a Frenák Pál Társulat az Átrium Film-Színházban és gálaest a MÜPA-ban.

A világnapot 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre (1727-1810) születésnapján, április 29-én tartják.

A Frenák Pál Társulat a tánc világnapjához időzítve tér vissza másfél év után az InTimE című előadásával az Átrium-Film Színházba. A darabot 2008 decemberében láthatta először a közönség, azóta a produkció rengeteg sikeres hazai és külföldi előadáson van túl.

Forrás: Facebook/ Frenák Pál Társulat (Tamas Boczko)

A Góbi Rita Társulat, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, valamint a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola szerda délután 4 órakor tízperces táncakcióra készül a Margit híd déli járdáján. A Pas-De-Bridge! Táncolj hídon! elnevezésű kezdeményezéshez bárki csatlakozhat nemtől, kortól és táncos képzettségtől függetlenül.

A táncművészet legnagyobb ünnepén a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is gálaestet rendez, ahol a hazai táncélet prominens személyiségeit fogják díjazni a Művészetek Palotájában.

A világnap üzenetét Lovas Pál, Liszt-díjas, érdemes és kiváló művész, táncművész, balettmester így fogalmazta meg: "értékválságos világban élünk, de nekünk, táncművészeknek és a többi művészeti ág képviselőinek, együtt ebben a világban is értékes gondolatokat, eszméket kell közvetíteni, szórakoztatni és tükröt tartani a közönség elé."

Táncra fel!

Edzésmódszerek a zene ritmusára

Te is megunod néha a futást, belefáradsz a súlyzók emelgetésébe és az ellipszistréner kattogó zajába? Tombol benned a vágy, hogy otthagyd a rideg edzőtermet, és táncra perdülj? Rázd fel magad pezsgő ritmusokkal, kecses mozdulatokkal, és irány egy zsírégető táncos óra - nem fogod megbánni. Íme a Life.hu 5 kedvence!
Új lemezzel jelentkezik a Budapest Bárhttp://www.life.hu/kult/20150428-a-budapest-bar-zenekar-legujabb-lemeze-a-klezmer-iden-majusban-jelenik-meg.htmlMár nem sokat kell várni a Budapest Bár legújabb albumára: a zenekar KLEZMER című lemeze idén májusban jelenik meg!KultOrigoJulianna Margulies is csillagot kaphttp://www.life.hu/kult/20150428-julianna-margulies-kapja-a-2550-csillagot-a-hollywoodi-hiressegek-setanyan.htmlCsillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán Julianna Margulies, a leginkább a Vészhelyzet és A férjem védelmében című tv-sorozatokból ismert amerikai színésznő.Kult--Meghalt Elvis Presley dalszerzőjehttp://www.life.hu/kult/20150428-sid-tepper-a-legendas-dalszerzo-94-eves-koraban-elhunyt.htmlElhunyt Sid Tepper dalszerző, aki Elvis Presley-nek és a Beatles-nek is írt slágereket. KultOrigoMilyen lennél, ha zene lennél? Írj dalt a grimaszaiddal!http://www.life.hu/kult/20150427-karmesterjatek-lesz-majus-5en-a-trafoban.htmlExtrém hangszereken muzsikáló zenészek és egy kísérletező kórus karmestere lehet bárki, aki május 5-én a Trafóba látogat. Ezen az estén a Bélaműhely és a Soharóza ad koncertet, a közönség soraiból jelentkező karmester-jelöltekkel.Kult--Színésznő volt, rendező lett: 7 filmcsillag, aki átkerült a kamera másik oldalárahttp://www.life.hu/kult/20150420-szinesznok-akik-rendezok-lettek-drew-barrymore-angelina-jolie-sofia-coppola.htmlA filmrendezői szakma meglehetősen férfiközpontú, a művelői között meghökkentően kicsi a nők aránya — ha azonban valaki színésznőként már sokmindent elért a szakmában, könnyebben lehetőséget tud kapni a kamera másik oldalán is. Liv Ullmann és a mozikban debütáló Julie kisasszony kapcsán összegyűjtöttük a jelen legfontosabb színész-rendezőnőit.KultAFPDíjat kapott Boggie Eurovíziós dalának szerzőjehttp://www.life.hu/kult/20150424-sebestyen-aron-boggie-eurovizios-dalanak-szerzoje-lett-az-ev-fiatal-konnyuzenei-eloadoja.htmlArtisjus-díjjal ismerték el Sebestyén Áron munkáját. Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon az általa szerzett dalt adja elő Boggie Bécsben.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.