Ismét a Trafó műsorán A jég!

Forrás: Proton -
Trafó színház Nagy Zsolt A jég Mundruczó Kornél előadás Zsótér Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mundruczó Kornél rendezte legendás produkciót 2008 után most ismét első játszóhelyén, a Trafóban tekinthetik meg a nézők.

A 2006-ban a Krétakör és a Trafó előadásaként létrejött darab már több mint száz előadáson van túl, 2008-tól 2013-ig a Nemzeti Színház tartotta műsoron teltházak előtt és hosszú várólistákkal. 2013-ban a Mundruczó Kornél alapította Proton Színház vette szárnyai alá a produkciót, amely most részben új, részben az eredeti szereposztásban látható június 2. és 6. között, azaz öt napon át a Trafóban.

Forrás: Proton

A jég Vlagyimir Szorokin azonos című regényét viszi színre. A szerző ebben a művében leszámol a volt szovjet történelem és az orosz ember típusának mítoszával, lerombolja biztos fogódzóinkat mind az irodalom, mind az oroszság tekintetében, és egyetemessé tágítja mindezt. Személyes látomássá varázsolja a valóságot; ebben az útvesztőben bolyonganak jégszívű vagy éppen lázas hősei, présgépek után kutatva, történelmi hősök klónjai között, jégkalapáccsal a kezükben. Az előadás egyszerre hideg és utópisztikus, tragikus és szürreális.

Bár maga az előadás nem, de a hosszú évek során a szereplőgárda többször is változott. A darabban most lép majd először színre Monori Lili, Szemenyei János, Zsótér Sándor, Nagy Zsolt pedig eredeti szerepében látható majd újra.

Nincs szüksége új énekesre a Republicnakhttp://www.life.hu/kult/20150421-a-republic-egyuttes-nem-keres-uj-enekest-cipo-helyett-boros-csaba-elarulta-uj-albumukon-csak-az.htmlAz együttes Cipő halála után is folytatja, ám leszögezték, már nem keresnek új énekest. Az új albumon csak az együttes régi tagjai szerepelnek.Kult--Borzongás és félelem – Bereczki Zoli zseniális aberrálthttp://www.life.hu/kult/20150410-bereczki-zoltan-szinesz-betegesen-szerelmes-a-lepkegyujto-cimu-darabban-a-central-szinhazban.htmlA Lepkegyűjtő című darab, már az első percekben lehengerlő erővel fogja meg a néző idegeit és el sem engedi 80 percen keresztül. Az izgalmas pszichotillert annak ajánljuk, aki szereti a briliáns színészi alakításokat.KultOrigoMi jön a világvége után? Kedvenc filmjeink a civilizáció összeomlása utáni életrőlhttp://www.life.hu/kult/20150526-kedvenc-filmjeink-a-civilizacio-osszeomlasa-utani-eletrol.htmlGlobális felmelegedés, atomháború, vírusjárvány, más fajok hódítása: számos okból bekövetkezhet a ma ismert világunk összeomlása, nem csoda hát, hogy az emberiség időről időre eljátszik a gondolattal: mi lesz utána? A posztapokaliptikus filmek egyik klasszikus hőse, Mad Max most új változatban hódít a mozikban, ez alkalomból pedig összegyűjtöttük a kedvenc mozijainkat a témában.Kult--Drámai felvétel: rettenetesen megöregedett Détár Enikő – Te felismernéd?http://www.life.hu/kult/20150523-detar-eniko-szineszno-a-mary-poppins-darabban-madaras-asszonnya-maszkirozva-koos-rekaval-kozosen.htmlA napokban a születésnapját ünneplő Koós Réka egy nem mindennapi szelfit tett közzé a Facebook-oldalán.Kult--ltKrokodil a Millenárison!http://www.life.hu/kult/20150522-krokodilhust-lehet-enni-a-gourmet-fesztivalon.htmlAz ország legjobb séfjei mutatkoznak be a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris parkban és ebben a kulináris kavalkádban nem is tudjuk, hirtelen mit is kóstoljunk előbb: a csalánlevest, a vodkás kecskesajtot, a paprikáscsirke-popcornt vagy a krokodilt.KultThinkstockMár Ganxsta Döglégy Zolee is könyvet ír... Ráadásul kettőthttp://www.life.hu/kult/20150523-mar-ganxsta-doglegy-zolee-is-konyvet-ir-raadasul-kettot.htmlKelemen Anna, Oravecz Nóra, Liptai Claudia, Keresztes Ildikó és Aleska Diamond után most a rapper fenegyerek is betör a könyvpiacra.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.