Ezt ne hagyd ki! Kaposváron gyűlnek össze a komolyzene szépfiúi!

Kaposfest komolyzene sármos Várdai István Baráti Kristóf Andreas Ottensamer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem gondoltad volna, hogy a komolyzene szexi is lehet? Akkor ezek a fiúk most rácáfolnak!

2015. augusztus 13-19. között rendezik meg a hatodik Kaposfestet, ahol ezúttal is világsztárok lépnek fel. Közülük mutatunk be most négyet, akiket imádni fogsz, ha nemcsak zenerajongó vagy, hanem az esztétikai látvány is fontos a számodra.

Baráti Kristóf

Budapesten született, de gyermekkora nagy részét Venezuelában töltötte. Öt évesen kezdett hegedülni tanulni, nyolc éves korától már fellépett Venezuela legjobb szimfonikus zenekaraival. Így kezdődött Baráti Kristóf pályája. A világjáró művész a legnagyobbaktól tanult, és a legkiválóbb zenekarokkal lépett fel. Kristóf rengeteg kitüntetés mellett elnyerte a hegedűsök Oscar-díjának tekintett Moszkvai Paganini Verseny első díját.

Forrás: Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Andreas Ottensamer

Az osztrák klarinétos egyedülállóan gyönyörű játéka mind a közönség, mind pedig a kritikusok körében nagy népszerűségnek örvend. Az 1989-es születésű művész osztrák-magyar zenészcsalád sarja, így már egészen korán foglalkozni kezdett a zenével: mindössze négy éves volt, amikor első zongoraleckéit vette. Tízévesen csellón kezdett tanulni a Bécsi Zenei és Előadóművészeti Egyetemen, majd 2003-ban váltott klarinétra. Ottensamer számos első díjat söpört már be klarinét-, cselló- és zongorajátékáért, és mind szólóban, mind pedig kamarazenekari felállásban végigkoncertezte a világ legfontosabb helyszíneit.

Andreas Ottensamer Kaposfest Forrás: Lars Borges/ Mercury Classics

Várdai István

Pécsett született, 1985-ben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a bécsi Zeneakadémián tanult. 2010 őszétől Németországban, a Kronberg Akadémián folytatta tanulmányait, 2013-tól a világhírű intézményoktatója. Több nemzetközi verseny díjazottja-nyertese.
Forrás: Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Koh Gabriel Kameda

Mind nemzetközi közönsége, mind pedig kollégái a fiatal generáció egyik legkiemelkedőbb hegedűművészeként tartják számon. Kameda tizenkét évesen iratkozott be a karlsruhei Zenei Egyetemre. "Music Heals" nevű, jelenleg is futó projektje során Kameda kórházakban ad ingyenes koncerteket a pácienseknek: a programról 1999-ben a TV Tokyo 60 perces dokumentumfilmet készített, amely által a klasszikus zenei közegen kívül szélesebb körben is ismertté vált a művész.

Forrás: Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.