Cannes-i filmfesztivál premier Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július 9-én kerül a magyar mozikba az idei cannes-i filmfesztivál egyik legnagyobb szenzációja, az Amy - Az Amy Winehouse-sztori. 

A hatszoros Grammy-díjas énekesnőről szóló dokumentumfilm rendkívüli mobil- és házi videók, koncert- és lemezfelvételek felhasználásával mutatja be Winehouse tragikus sorsát, karrierjét és magánéletét.

Az Amy Winehouse-sztori Cannes-ban hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, ám családja azóta is nemtetszésének ad hangot a brit bulvárlapokban, így a film már a nemzetközi premierek előtt hangos vitáknak ad alapot.

Forrás: AFP

Mitch Winehouse, a dalszerző-énekesnő apja azzal vádolja a rendező Kapadiát és a stábot, hogy a dokumentumfilm nem ad valós képet a család és Amy kapcsolatáról, őket rossz színben tünteti fel a tragikus sorsú lány alkohol- és drogproblémáinak kezelésében. Ezért az apa azt fontolgatja, saját dokumentumfilmet készít lánya életéről, amellyel hitelesebb képet alkotna Amy Winehouse életéről. Játékfilm ötlete is szárnyra kapott, amellyel kapcsolatban az apa azt nyilatkozta, Amy karakterét például Lady Gaga, őt pedig biztosan George Clooney alakítaná.

A család felháborodásának alapját az adja, hogy Amy Winehouse ex-férje, Blake Fielder-Civil több megszólalása is hallható az énekesnőről készült dokumentumfilmben, amelyben az apára vezeti vissza a lány problémáit, depresszióját, s kialakult szenvedélybetegségét. További megszólalók, Winehouse barátai pedig többször hangot adnak a filmben a család és menedzserei szenvtelenségére, amellyel a lány egyre mélyülő problémáit kezelték.

Ezt ne hagyd ki! Kaposváron gyűlnek össze a komolyzene szépfiúi!http://www.life.hu/kult/20150619-kaposfest-legsarmosabb-komolyzenei-fellepoit-mutatjuk.htmlNem gondoltad volna, hogy a komolyzene szexi is lehet? Akkor ezek a fiúk most rácáfolnak!Kult--Kislányként várták Forgács Gábort a szüleihttp://www.life.hu/kult/20150619-kislanykent-vartak-forgacs-gabort-a-szulei.htmlA 67 éves színművész szülei - főleg az édesapja - kislányt szerettek volna, de végül fiuk lett.Forgács Gábor ma már mosolyogva emlékszik vissza, mikor a szülei elmesélték neki a dolgot. Kult--Világsztár érkezik Magyarországrahttp://www.life.hu/kult/20150619-emeli-sande-erkezik-magyarorszagra.htmlA világhírű énekesnő, a brit Emeli Sandé július 18-án érkezik Veszprémbe.KultAFPEzt csinálja a kutyád, amíg nem vagy otthon - Jön a világ legcukibb rajzfilmjehttp://www.life.hu/kult/20150619-secret-life-of-pets-rajzfilm-elozetes.htmlAzt hiszed, a blöki csendben fekszik a helyén, miután becsuktad az ajtót? Gondolod, hogy a cicádnak eszébe se jut a hűtő körül sündörögni? Nagyon tévedsz.Kult--Lustasággal vádolják A szürke ötven árnyalata írónőjéthttp://www.life.hu/kult/20150618-e-l-james-legujabb-a-szurke-otven-arnyalata-koteten-felhaborodtak-a-rajongok-twitteren.htmlA jelek szerint nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket E.L. James legújabb könyve.KultOrigo16 érdekesség a 16 éves Harcosok klubjárólhttp://www.life.hu/kult/20150617-16-erdekesseg-a-16-eves-harcosok-klubjarol.htmlJúnius 18-tól újra látható lesz a hazai mozikban az ezredforduló környékének első számú kultfilmje, Chuck Palahniuk és David Fincher felforgató látomása, Brad Pitt és Edward Norton remeklése, azaz a klub, aminek első szabálya, hogy senkinek egy szót sem a klubról. Ez alkalomból gyűjtöttünk össze 16 speciális érdekességet a 16 éves Harcosok klubjáról.KultNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.