kulturális programajánló művészet fesztivál hétvége koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a hétvégén épp nem a VOLT fesztiválon pörögsz, az ország több pontján is találsz remek programokat. Eláruljuk, hol keresd őket! 

1. Lakeside Rock&Roll Weekend
Július 2-5.
Agárd

Amerikai kocsik, rock and roll, Elvis-sérók, koncertek - mi kell még az amerikai hangulathoz? Talán még vízpart, árnyék, jó pasik és jó csajok. De ezekből is találsz eleget az agárdi Lakeside Rock&Roll fesztiválon. Add át magad az amerikai álomnak!

Forrás: v8cars.hu

2. Kékszalag vitorlásverseny
Július 2-5.
Balatonfüred

Nagyjából 300 vitorlás startol el Balatonfüredről július 2-án. A legnagyobb hagyománnyal rendelkező Kékszalag verseny akkor is tetszeni fog, ha még sosem ültél vitorláson, hiszen gyönyörködhetsz a rengeteg hajóban, Balatonfüred pedig ilyenkor igazi vitorlásvárossá változik, érdemes megnézni.

Forrás: MTI/Turcsi Gábor

3. Álarcosbál a Szegedi Szabadtéri Játékokon
Július 3. és 4.
Szeged, Dóm tér

Igazi látványos fesztivál-előadás lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitódarabja, Az álarcosbál. Valóban kihagyhatatlan produkció várja július 3-án és 4-én a Dóm téri nézőket, hiszen máshol ebben a formában és ilyen show-elemekkel felturbózott operaelőadást nem láthatnának Verdi művéből. A különleges jégrevüben Katarina Witt is megjelenik.

Forrás: AFP/Michal Cizek

4. Óbudai Nyár programsorozat az LGT-vel

Július 4.

Óbudai Nyár

LGT dalok csendülnek fel szimfonikus hangszerelésben, eddig sosem hallott egyedi előadásban július 4-én a Zichy udvarban az Óbudai Nyár kulturális programsorozat egyik csemegéjeként.

A szimfonikus zenekar, a kiváló énekesek és szólisták arra a különleges feladatra vállalkoznak, hogy a rock-alap teljes mellőzésével, kizárólag szimfonikus hangszerelésben szólaltassák meg a progresszív rockzene magyarországi úttörőinek méltán híressé vált dalait.

Forrás: TV2

„Eredetileg egy beat-rock zenekar vagyunk, de a mai világban már teljesen elfogadott, hogy az ételeket és a zenei stílusokat is szeretik megbolondítani, másfajta ízt kölcsönözni nekik és ettől mássá, érdekesebbé tenni" - mondta Somló Tamás, az LGT tagja. „ Szerintem a legtöbb zenét át lehet hangszerelni úgy, hogy olyan a hangzása, mintha mindig is szimfonikus- lett volna. Amikor az Óbudai Danubia Zenekar megmutatta a dalokat, nagyon tetszettek nekem, és Karácsony James-nek, sőt Presser Picinek is. Nekünk ez egyfajta stíluskirándulás, amely kimondottan jólesik. Tanulunk egyfajta komolyságot is, hiszen itt nem egy rock vagy beat zenekarról van szó, hiszen 60 ember van a színpadon, akik egy emberként azon dolgoznak, hogy profin megszólaljanak az LGT dalok ebben a más köntösben" – tette hozzá a zenész

5. Online Video Stars fesztivál

Július 4.
Millenáris

Ilyet még nem láttál! A legnagyobb online sztárok, vloggerek, gamerek, videósok gyűlnek össze a Millenárison az OVS-en, hogy a rajongók személyesen találkozhassanak velük. Ha imádod a filmkritikás videókat vagy a beautyvloggereket, irány a fesztivál, ahol beszélgethetsz velük.

Idén az OVS-en a Zaporozsec fog egy fantasztikus koncertet adni a rendezvény zárásaként Forrás: Facebook/OVS

6. Balaton-átúszás
Július 4.
Révfülöp

Ha elég bátor vagy, és sellőnek tartod magad, próbáld meg átúszni a Balatont. Hagyomány már, hogy az 5,2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajtidőszak reggel 8 órától délután 14-ig tart. Próbáld ki magad!

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.