Amikor a pasik sztriptízelnek - a filmvászon legemlékezetesebb férfivetkőzései

férfi Magic Mike Magic Mike XXL sztriptíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Channing Tatum és a Magic Mike chippendale-csapata immár másodszor mutatja be a moziban azt, ami meglehetősen ritka a filmvásznon: férfiak erotikus vetkőzését. A ritka példákból most összegyűjtöttük a legvagányabb, legforróbb, legviccesebb, legkínosabb és legcukibb pasisztriptíz-jeleneteket.

A legvagányabb: Alul semmi (1997)

Apuka testű, életkor és tánctudás terén meglehetősen vegyes felhozatalt mutató gyári munkások sztriptízelnek egy lepukkant kocsmában, és ennek mindenki örül? Igen! Az Alul semmiben a botcsinálta chippendale-csapat vetkőzése igazi hőstetté növi ki magát: a munkájukat vesztett acélgyári dolgozók ebbe az őrült vállalkozásba fognak bele, hogy megszülessen egy kis remény a kilátástalan körülmények között — például arra, hogy a főhős ne veszítse el a pénztelenség miatt végleg a fiát. Az út a nagy eseményig meglehetősen rögös, de aztán annál katartikusabb a pillanat ebben az egyszerre vicces és őszinte angol filmben.

A legcukibb: Mint a hurrikán (1999)

Ben Affleck ebben a romantikus vígjátékban egy olyan kockázatkerülő, szürke és lankasztóan hétköznapi fickót játszik, aki az esküvőjére igyekszik, mégis egy melegbár biliárdasztalán találja magát vetkőzés közben. Mindez úgy történhet meg, hogy az utazása közben különböző véletlenek folytán a kalandvágyó, színes és pezsdítően különleges Sandra Bullock társaságába kerül, aki mindenféle őrültségre képes rávenni — becsületére legyen mondva, hogy közben segít is neki, még a vetkőzésben is.

A legviccesebb: Jóbarátok (2004)

Rendben, kicsit csaltunk, mert itt nem mozifilmről, hanem sorozatról van szó, de lehetetlen volt kihagyni Phoebe lánybúcsúját a listáról. A Jóbarátok ezen epizódjában a barátnőire vár a feladat, hogy Phoebe buliját megszervezzék, de ők elfeledkeznek az ünnepelt legfontosabb kéréséről: egy vetkőző pasi beszerzéséről. Utolsó pillanatban pedig csak egy pici, kopasz és öreg táncost tudnak szerezni, aki... aki Danny DeVito. A kiábrándult fogadtatás könnyeket fakaszt az épp visszavonulás előtt álló chippendale-bácsiból, mire a lányok szíve megesik rajta, és egy igazi „dögös” utolsó tánc kerekedik a dologból. Kis pihenéssel közben.

A legkínosabb: Nász-ajánlat (2009)

Sandra Bullock úgy tűnik, előszeretettel vállal férfisztriptízes filmeket, bár ebben a történetben ő a karót nyelt szereplő: egy undok főnök, akit a bevándorlási hivatal épp ki akar toloncolni, ezért érdekházasságot tervez kötni egy beosztottjával. Ám ehhez el kell utaznia a „vőlegénye” családjához is Alaszkába, ahol még lánybúcsút is tartanak neki a nagymama aktív részvételével — a helyi csehóban kapott sztriptíz pedig nem csak a menyasszony merevsége miatt kínos.

Magic Mike (2012) és Magic Mike XXL (2015)

Amikor Channing Tatum fiatal volt, és kellett neki a pénz, egy darabig sztriptízből kereste a kenyerét: ennek az időszaknak az élményeiből született meg a Magic Mike, amely a látszattal ellentétben végül nem csak a látszatról szólt, ráadásul maga Steven Soderbergh rendezte, és maga Matthew McConaughey is vetkőzött benne — és óriási siker lett. Most itt a második része (immár Soderbergh és McConaughey nélkül), amit az amerikai mozikban 90% körüli női nézői aránnyal vetítenek. Mutatjuk, miért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.