5 kihagyhatatlan Szandi-dal! Így ünnepeljük az énekesnő születésnapját!

dal Szandi születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pintácsi Alexandra, művésznevén Szandi ma lett 39 éves, ezért a Life.hu most az énekesnő öt kalsszikus dalával nosztalgiázik.

1988 karácsonyán nővére egy Old Boys koncerten meglátta Fenyő Miklóst, odament hozzá és megkérte, hogy hallgassa meg húgát. Fenyő Miklósnak azonnal feltűnt Szandi érett hangja, amely a korához képest igen kiemelkedő volt, és ezzel kezdetét vette a karrier.

1989 novemberében jelent meg első albuma Kicsi lány címmel, s ez hetek alatt 270 ezer példányban fogyott el. Ezzel ő lett a legfiatalabb magyar platinalemezes előadó.

1990-ben megjelent Tinédzser l'amour című lemezéből is jóval több, mint 250 ezer darab fogyott.

1991-ben eljátszotta az életén alapuló film, a Szerelmes szívek főszerepét, a gimnazista Timit. Abban az évben ez lett a legnézettebb mozifilm, több mint 1 millióan látták. Azonos című filmzenealbuma, a Szerelmes szívek is nagy siker lett.

1995-től lemezeinek producere és zeneszerzője Bogdán Csaba, későbbi férje lett. A közöttük lévő 16 év korkülönbség miatt eleinte Szandi édesapja nem nézte jó szemmel kapcsolatukat. Az énekesnő 1996-ban Csabához költözött, majd 1999-ben összeházasodtak. Három gyermekük született, Blanka, Domonkos és Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.