Több száz millió forintért árverezik el a titokzatos graffitis alkotásait

Forrás: bbc.com/ Banksy -
alkotás Banksy graffiti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit graffitiművész, az ismeretlen személyazonosságú Banksy két utcai alkotását is elárverezik ősszel. Több száz millió forintért kelhetnek el a Detroitban és Betlehemben készített graffitik.

A Beverly Hills-i árverést jegyző Julien's Auctions szerint a 2x2 méteres Remember When All This Was Trees című alkotás, amit egy régi detroiti autógyár roskadozó épületének falára festett fel 2010-ben a titokzatos utcaművész, akár a 400 ezer dolláros (110 millió forint) leütési árat is elérheti a szeptember 30-i liciten.

Forrás: bbc.com/ Banksy

A Donkey Documents című betlehemi alkotás - amelyen egy szamár látható, amint egy fegyveres katona ellenőrzi a papírjait - Banksy 2007-ben készített politikai témájú sorozatának része, amelyet a Ciszjordániát Izraeltől elválasztó betonfalra festett fel a művész. Az aukciós ház szerint a 2x3 méteres betlehemi alkotás leütési ára akár a 600 ezer dollárt (170 millió forint) is elérheti.

Forrás: bbc.com/ Banksy

Az aukciósház szóvivője szerint a képek árát jóval magasabbra is feltornázhatják a licitálók.

A Banksy egy brit graffiti-művész, politikai aktivista és festő álneve, akinek a személyazonossága ismeretlen. Szatirikus utcai művészete és felforgató epigrammái a fekete humort keverik a graffitivel, jellegzetes stencilezett technikában. Politikai és társadalmi mondanivalójú művészi kommentárjai a világ különböző városainak utcáit, falait, hídjait díszítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.