Öt dolog, amit még nem tudtál a Harry Potterről

Forrás: Origo -
J. K. Rowling titok Harry Potter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
J. K. Rowling leghíresebb sorozatának utolsó kötete 2007-ben jelent meg, mégis vannak olyan titkok, amiket az írónő még nem fedett fel. Íme, 5 újabb dolog, amit még nem tudtunk a Harry Potter szereplőiről!

1. Harry és Voldemort rokonok

Ugyan csak távolról, mégis rokoni szálaz fűzik össze a két nagy riválist. Micsoda fordulat, igaz?!

2. Ginny profi kviddics játékos lett

Harry szerelme, majd későbbi felesége profi kviddics játékos lett, majd a Reggeli Próféta sportrovatában lett tudósító.

Forrás: Origo

3. Hermione visszakapta a szüleit

Habár a mugli szülőkkel megáldott Hermione megváltoztatta szülei emlékét, amikor elindult az utolsó, nagy csatába, később visszakapta őket.

4. Harry elvesztette a képességét, hogy kígyókkal beszéljen

Az első részben, mindenki nagy megdöbbenésére derült ki, hogy Harry párszaszájú, vagyis kígyókkal tud beszélni. Miután azonban megszünt Horcrux lenni, ezt a Voldemorttól kapott képességét elveszítette.

5. Harry villám alakú sebhelyének titka

Arra a kérdésre, hogy miért pont villám alakú Harry homlokán a sebhely, az írónő ennyit mondott: „Őszintén szólva ez nagyon egyszerű: menőnek gondoltam.”

Rajongók figyelem! Színpadra kerül a Harry Potter

2016-ra színpadi darabot készítenek a felkapott sorozatból, aminek az első része 1997-ben jelent meg könyvben, így lassan már két évtizede jár a siker útján. Olvasd el a Life.hu vikkét!

Viszik a felnőtt színezőkönyveket, mint a cukrothttp://www.life.hu/kult/20150731-viszik-a-felnott-szinezokonyveket-tajvanon-mint-a-cukrot.htmlÚgy viszik a felnőtt színezőkönyveket Tajvanon, mint a cukrot: a múlt heti bestsellerlistán a tíz legkelendőbb könyv fele kifestő volt. Van aki szerint a színezés jó terápia a munkahelyi stressz ellen.KultThinkstockNe hagyd ki az utolsó szabadtéri vetítést a Corvintetőnhttp://www.life.hu/kult/20150731-ne-hagyd-ki-az-utolso-szabadteri-vetitest-a-corvinteton.htmlHat telt házas vetítésen több mint kétezren látták a Budapesti Francia Intézet idei szabadtéri filmválogatását a Corvintetőn, augusztus 4-én ezért egy ráadásvetítés során az elmúlt évek legnézettebb francia vígjátékát, az Életrevalókat is műsorra tűzik.KultOrigoMi jöhet még? Készül az emoji mozifilm!http://www.life.hu/kult/20150731-emojikrol-keszul-mozifilm.htmlHárom stúdió is licitált az új hollywoodi filmötletért, aminek már a forgatókönyvírója is megvan. Nincs mese, mozivásznon térnek vissza az emojik.KultThinkstockHajléktalanból lett modell, most filmet forgatnak az életérőlhttp://www.life.hu/kult/20150731-mark-reay-hajlektalabol-lett-modell-majd-divatfotos-most-filmet-keszitenek-az-eletebol.htmlA most 56 éves Mark Reay 6 éven keresztül élt az utcán, onnan járt a fotózásokra, ahol a legnagyobb nevekkel dolgozott együtt. Most filmet csinálnak az életéből.Kult--Snoopy-múzeum nyílik Tokióbanhttp://www.life.hu/kult/20150729-snoopy-muzeum-nyilik-tokioban.htmlSnoopy kutyának és a Peanuts banda többi tagjának szentelt múzeum nyílik a japán fővárosban 2016-ban.KultElveszettnek hitt meztelen fotók kerültek elő Marilyn Monroe-rólhttp://www.life.hu/kult/20150729-marilyn-monroe-elveszettnek-hitt-meztelen-pin-up-kepei-elokerultek.htmlAz 1949-ben készült, pin-up jellegű fotókért 50 dollárt kapott az akkor még a megélhetésért küzdő díva.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.