helyesírási hiba szabályok helyesírás változás helyesírási szabályzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember elejétől másképp fogunk helyesen írni, ekkor lép ugyanis életbe az új helyesírási szabályzat, amely az előzetes hírek szerint sokkal inkább "felhasználóbarát" lesz, a benne foglalt normák jobban közelítenek majd a gyakorlathoz.  

A magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása már megvásárolható a boltokban. Az új szabályzatban foglalt változásokról egyelőre nem sokat tudni.

Forrás: Thinkstock

Dr. Prószéky Gábor, az MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottságának elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy a 12. kiadás "felhasználóbarát" szeretne lenni, a helyesírási normákat jobban közelítené a gyakorlathoz, emellett pedig az is kiszivárgott, hogy az újítások nagy része nem általános elveket, hanem egyedi eseteket érint.

Dollármilliók! Ennyiért pörgetik a lemezeket a leghíresebb DJ-khttp://www.life.hu/kult/20150825-ennyit-keresnek-a-hires-djk-tiesto-calvin-harris-david-guetta-steve-aoki-skrillex.htmlA Forbes magazin listájából kiderült, mennyit keresnek a legismertebb lemezlovasok.Kult--Ez az 5 kedvenc idézetünk az Ízek, imák, szerelmekbőlhttp://www.life.hu/kult/20150809-ot-kedvenc-idezet-elizabeth-gilbert-izek-imak-szerelmek-konyvebol.htmlUgye, ti is rongyosra olvastátok az Ízek, imák, szerelmek című könyvet? Nekünk az egyik nagy kedvencünk, ahogyan a belőle készült film is. Most összegyűjtöttük nektek az öt legjobb idézetet a könyvből.Kult--Ilyen, ha valakit Erzsébet királynő lát vendégülhttp://www.life.hu/kult/20150726-a-buckingham-palotaban-a-kiralyi-vendeglatasrol-nyilik-kiallitas.htmlA királyi vendéglátás évszázados pompájából kaphatnak ízelítőt szombattól a Buckingham-palota látogatói.Kult--Radnay Csilla: "Nem az a legfontosabb az életemben, hogy színésznő vagyok"http://www.life.hu/kult/20150623-interju-radnay-csilla-szinesznovel-darabokrol-onismeretrol-szinhazrol.htmlRadnay Csilla magával ragadó kisugárzású, különleges tehetségű színésznő, korosztályának egyik legjobbja. A Nemzeti után most a székesfehérvári színházban és nemsokára az Orlai Produkció Hair című darabjában varázsolja el a közönséget. Színházról, önismeretről és többek közt határfeszegetésről beszélgettünk vele.KultOrigo5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--Az Eurovíziós Gála sztárfellépője lesz Kállay-Saunders András - Micsoda megtiszteltetés!http://www.life.hu/kult/20150819-az-eurovizios-gala-sztarfellepoje-lesz-kallay-saunders-andras-micsoda-megtiszteltetes-harminc.htmlKállay-Saunders András a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt: tavalyi, ötödik helyezést elérő szereplése mély nyomot hagyhatott az Eurovíziós Dalfesztivál szervezőiben, mert felkérték a zenész-énekest, hogy lépjen fel a luxemburgi gálaesten. KultFotó: Bielik István - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.