Máris hiányzik a Sziget? Itt a 10 leghíresebb sziget a moziból!

film mozi Sziget sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sziget fesztivál épp csak véget ért, és ha valakinek elvonási tünetei lennének év közben, ajánljuk a listánkat: ezekkel a filmes szigetekkel biztosan vigasztalódhat. 

Az aranyember (1962)

A Senki szigete a Dunán rejtőzik, és mindenki lakatlannak hiszi, pedig él ott egy anya a lányával idilli körülmények között — ez pedig menedéket és szerelmet jelent egyszerre a kalandos sorsú és meggyötört férfiember, Tímár Mihány számára a Jókai regényéből készült klasszikus magyar filmben.

Pillangó (1973)

Egy börtönből is nehéz a szökés, hát még egy börtönszigetről? Steve McQueen és Dustin Hoffman azért megpróbálja, ha már a nehezén, az emberségük éveken át tartó megőrzésén sikeresen túljutottak.

A kék lagúna (1980)

Lakatlan sziget, szerelem és erotika: két kisgyermek vetődik partra egy hajótörés után egy trópusi szigeten. Együtt nőnek fel, senkitől sem zavartatva — egy bizonyos életkor után azonban új dolgokkal szembesülnek.

Legyek ura (1990)

Gyerekek egy lakatlan szigeten, de mennyivel más végeredménnyel, mint A kék lagúnában! Mondjuk eleve csak fiúk vetődnek itt partra, de talán nem csak ezért lesz a végeredmény egy torz és véres társadalmi tükörkép.

Jurassic Park (1993)

Ha egy hóbortos milliárdosnak van egy saját trópusi szigete, miért ne rendezhetne be ott őslényparkot? Főleg ha igazi dínói is vannak hozzá. Aztán persze jön a sikoltozás meg a rohangálás.

A szikla (1996)

A kilencvenes évek akciófilmjeinek egyik legkiválóbb darabjában a hadsereg egy renegát terrorista csoportja az üresen álló Alcatraz szigetére veszi be magát, rakétáit San Franciscóra irányítva. A megoldás az egyetlen olyan ember lehet, akinek egykor sikerült megszökni a börtönszigetről.

Számkivetett (2000)

Ha ez embernek egy lakatlan szigeten egyedül kell túlélnie és közben még a józan eszét is megőriznie, nem árt ha keres egy társat, akihez beszélhet. Még akkor is, ha az csak egy kifestett röplabda.

A sziget (2005)

Barátságos és idilli helynek tűnik, de nem az: a jövőbeli falanszter-szigetről kiderül, hogy csupa klón él ott, akik csak azért léteznek, hogy híres emberek mozgó szervdonorai legyenek. Persze minden szigetről meg lehet szökni...

Viharsziget (2010)

Nem a legvidámabb hely Martin Scorsese szigete: egy őrültekháza működik rajta, ahová egy rejtélyes ügyben nyomozni érkezik meg Leonardo DiCaprio. Ám az ügy egyre titokzatosabb lesz, a sziget és az elméje pedig nem ereszti.

Holdfény királyság (2012)

Ezen a partközeli pici szigeten alig élnek páran, csak a cserkészek szoktak itt táborozni. Persze még így is alapos felfordulást tud okozni, ha az egyik cserkészfiúcska megszökteti a az egyik helyi lakos bakfis lányát, és bohó tinirománcos menekülésbe kezdenek.

Stohl András lesz az új Alföldi Róbert http://www.life.hu/kult/20150828-stohl-andras-lesz-az-uj-alfoldi-robert-a-jatekkeszito-cimu-eloadasban.htmlMegújult dalokkal, megújult díszlettel, megújult szereplőgárdával kerül ismét színpadra a tavalyi év egyik legnagyobb sikere: A Játékkészítő. Kult--5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--Brutáldögös csajok, lenyűgöző helyeken - rendhagyó útifilm Srí Lankárólhttp://www.life.hu/kult/20150825-brutaldogos-csajok-lenyugozo-helyeken-sri-lankan-alexander-tikhomirov-videojaban.htmlRendhagyó útifilmmel állt elő Alexander Tikhomirov. Különös szemszögből mutatja be Srí Lanka szépségeit. KultPremier: itt a Fear the walking dead első jelenetehttp://www.life.hu/kult/20150820-premier-tt-az-amc-csatorna-fear-the-walking-dead-zombi-sorozat-elso-jelenete.htmlEzeknek a zombinak semmi közük nem lesz a The Walking Dead című sorozat zombijaihoz. KultAz Eurovíziós Gála sztárfellépője lesz Kállay-Saunders András - Micsoda megtiszteltetés!http://www.life.hu/kult/20150819-az-eurovizios-gala-sztarfellepoje-lesz-kallay-saunders-andras-micsoda-megtiszteltetes-harminc.htmlKállay-Saunders András a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt: tavalyi, ötödik helyezést elérő szereplése mély nyomot hagyhatott az Eurovíziós Dalfesztivál szervezőiben, mert felkérték a zenész-énekest, hogy lépjen fel a luxemburgi gálaesten. KultFotó: Bielik István - OrigoFeledi Zsuzsanna: a pauszok gyógyítójahttp://www.life.hu/kult/20150812-interju-feledi-zsuzsa-a-lechner-tudaskozpont-papirrestauratoraval.html"Nem kérek takarítást!" - olvasható a papírrestaurátor szobájának ajtaján. Kis szobában nagy asztal, kiterítve több ívnyi pausz, rajta fekete vonalak, kézzel készült tervek: Élmunkás tér, Marx tér, Arany János utca – a 3-as metró Deák tér- Árpád híd közötti szakaszának grafikus intézkedési tervei 1968-ból. A fal mellett állványokon és polcokon repedezett sárga, barna és fehér papírtekercsek, kihajtott ívek, bögre és szemüvegek, radír és papírkefe. Itt dolgozik Feledi Zsuzsanna a Lechner Tudásközpont papírrestaurátora. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.