Néhai hírességek bizarr utolsó kívánságai

halál Harry Houdini híresség temetés Dusty Springfield Elizabeth Taylor utolsó kívánság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haláluk előtt mi foglalkoztathatja a hírességeket? Egyeseket nyilván a túlvilág létezésének kérdése, vagy hogy milyen temetést szeretnének maguknak. És mi a helyzet az utolsó kívánságokkal? Íme, három bizarr kívánság, amelyeket hírességek kértek végrendeletükben. 

Dusty Springfield – Házat a macskának!

A brit énekesnőnek, aki leginkább a Son of a Preacher Man című slágerével vált világszerte ismertté, nem volt fenékig tejfel az élete: szexuális irányultsága miatt gyerekkorától kezdve kiközösítették, és emiatt komoly mentális problémái adódtak, majd gyógyszerfüggővé vált. Mikor mellrákot diagnosztizáltak nála, Dusty vidékre költözött, és gyakorlatilag remeteként élte életének hátralévő részét. Talán ez magyarázza azt, hogy végrendeletében 13 éves macskáját, Nicholas-t tette meg első számú örökösének, és utolsó kívánsága az volt, hogy a cicát továbbra is kizárólag bébiétellel etessék, és élete végéig lakhasson a számára kijelölt faházban. De ez még nem minden: az énekesnőnek fontos volt az is, hogy a macskát az aktuális gazdája férjül vegye.

Harry Houdini – Halála után akarta megbuktatni a spiritisztákat

A hírhedt szabadulóművész egész életében kísértette a halált. Utolsó kívánsága, amelyet feleségéhez, Besshez intézett, sem volt éppenséggel földhözragadt. 1926-ban (halálának évében) 10 darab, véletlenszerűen összeállított szólistát nyomott feleségének a tenyerébe, és arra kérte az asszonyt, hogy halálának évfordulóin – a lista segítségével - egy szellemidéző szeánsz segítségével próbáljon meg kapcsolatba lépni vele. Houdini hitt abban, hogy nincsen túlvilági élet, és feltehetően így próbálta posztumusz lejáratni az összes, halottakkal „kommunikáló” spiritisztát.

Forrás: Wikipedia

Elizabeth Taylor – Késni akart a saját temetéséről

Grandiózus, világhírű humora életének utolsó napjaiban sem hagyta magára a népszerű színésznőt. Úgy gondolta, a temetése lesz az utolsó fellépése, és jó szokásához híven a díva innen is késni akart legalább 15 percet. Végrendeletében meghagyta: mivel a Los Angelestől 13 kilométerre fekvő emlékparkban fekszik Walt Disney, Humphrey Bogart vagy Taylor egykori jó barátja, Michael Jackson is – ide kérte végső nyughelyét, és meghagyta: a kiírt időpont után 15 perccel vigyék be saját temetésére.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys
Szigorúan szinglik: 5 nő a moziból, akinél életforma a függetlenség http://www.life.hu/kult/20150903-a-frissen-mozikba-kerult-kesz-katasztrofa-foszereplonoje-elhivatott-szingli-es-nem-o-az-elso.htmlA frissen mozikba került Kész katasztrófa főszereplőnője elhivatott szingli, és nem ő az első: az utóbbi években már a filmvásznon is megjelentek azok a női karakterek, akiknél az egyedülállóság (és gyakran a poligámia) elvi kérdés. Bemutatjuk az öt legemlékezetesebbet.Kult--Bill Murray szerepet kapott a női Szellemirtókbanhttp://www.life.hu/kult/20150902-bill-murray-szerepet-kapott-a-noi-szellemirtokban-chris-hemsworth-dan-aykroyd-kristen-wiig-melissa.htmlAz ikonikus trilógia rebootja (azaz az első film újraforgatott verziója) a női főszereplők mellett olyan további sztárokkal is büszkélkedhet, mint Chris Hemsworth, Dan Aykroyd és Bill Burray. Igen, Bill ismét feltűnik a szellemektől hemzsegő filmvásznon. Kult--Musical lesz Spongyabobból – Hamarosan színpadon a mesehős!http://www.life.hu/kult/20150902-musical-keszul-spongyabob-kockanadrag-eleterol-a-chicago-i-szinpadon.htmlA népszerű amerikai televíziós rajzfilmsorozat rajongóinak már nem kell sokáig várniuk, hogy kedvenc szivacsukat a színházban láthassák viszont. Jövő nyáron ugyanis musical formájában kerülnek a nagyközönség elé a bájos (vagy bárgyú?) SpongyaBob Kockanadrág történetei.KultOrigo5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--Így élünk mi - fantasztikus és beszédes fotósorozat a civilizációs ártalmakrólhttp://www.life.hu/kult/20150820-igy-elunk-mi-fantasztikus-es-beszedes-fotosorozat-a-civilizacios-artalmakrol-steve-cutts-fotos.htmlA londoni művésznek igen éles a látása, jó a humora, és ügyes a keze.KultOrigoVégre! Jön a Némo nyomában folytatása!http://www.life.hu/kult/20150820-vegre-jon-a-nemo-nyomaban-cimu-mesefilm-folytatasa.htmlÚjra a filmvásznon Némo, az apró bohóchal. Legújabb kalandjai egy évvel azután kezdődnek, hogy az első rész véget ért.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.