A Trónok harca tarolt a Kreatív Emmy-díjak gáláján

díjátadás Kreatív Emmy-díj Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc díjjal tarolt az amerikai televíziózás Kreatív Emmy-díjainak átadásán a Trónok harca című fantasysorozat, de öt díjat vitt el a szombat esti Los Angeles-i gáláról az Amerikai Horror Story: A rémségek cirkusza című tv-sorozat is.

A Kreatív Emmy-díjakat technikai kategóriákban (például vágás, hang, speciális effektusok, jelmez) ítélik oda televíziós produkcióknak, továbbá ezen a díjátadón jutalmazzák a legjobb tévés vendégszerepléseket is. Az elismerések átadása egy héttel előzi meg az "igazi" Emmyk kiosztását a többi között a legjobb sorozatért, a legjobb színésznek vagy színésznőnek.

Mathew Waters és Onnalee Blank, a Trónok harca hangmérnökei, mikrofonnak használják frissen nyert Emmy-díjukat Forrás: AFP/Jason Kempin

Az HBO világszerte egyre népszerűbb fantasysorozata, a Trónok harca egyebek közt a vizuális effektusok, a szereposztás és a hangmérnöki munka kategóriában győzött. Tavalyelőtt egy magyar alkotó, Homonnay Gábor is a díjazottak között szerepelt, a Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért a legjobb jelmezért járó kreatív Emmy-díjat kapta.

Kreatív Emmyk átadását szeptember 20-án követi a nagyszabású Emmy-gála, amelyen a színészi kategóriákban nyújtják át a televíziós elismeréseket, de a forgatókönyvírók és a rendezők is akkor vehetik át díjaikat.

Lorenzo Vigas filmje kapta az Arany Oroszlán-díjat a velencei filmfesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20150913-velencei-filmfesztival-lorenzo-vigas-filmje-kapta-az-arany-oroszlan-dijat.htmlLorenzo Vigas venezuelai rendező Desde Allá (Távolról) című filmje kapta a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlán-díjat a 72. velencei filmfesztiválon szombaton este az Alfonso Cuarón vezette nemzetközi zsűritől.Kult--Megnyílt az 15. ARC plakátkiállításhttp://www.life.hu/kult/20150913-megnyilt-a-tizenotodik-arc-kozerzeti-kiallitas-mar-a-dijazottak-is-megvannak.htmlIdén 15. alkalommal rendezik meg az óriásplakát kiállítást, a téma pedig Magyar álom.Kult--Sztárszínésznők, aki bevállaltak egy teljes filmet smink nélkülhttp://www.life.hu/kult/20150907-sztarszinesznok-halle-berry-patricia-arquette-hilary-swank-reese-witherspoon-jennifer-aniston.htmlEgy színésznő számára az egyik legfőbb értéke a szépségének és ragyogásának látszata, pláne Hollywoodban. De mi van akkor, ha egy film ennek az ellenkezőjét, sőt a teljes lecsupaszodást kívánná? A többség ilyenkor nemet mond a szerepre – mi viszont most megmutatjuk azokat az eseteket a közelmúltból, amikor nem így történt.Kult--Ők a 2015-ös Prima Primissima díj jelöltjeihttp://www.life.hu/kult/20150911-bejelentettek-a-2015os-prima-primissima-dij-jeoltjeit.htmlA Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. A 30 kiválóság között idén is olyan művészek, sportolók, illtve a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést.KultFotó: Szabó Gábor - OrigoAmy Winehouse családja kiállítja az énekesnő sosem látott tárgyait és intim fotóithttp://www.life.hu/kult/20150907-amy-winehouse-enekesno-csaladja-kiallitja-a-sztar-soha-nem-latott-targyait-es-intim-fotoit-san.htmlSan Fransiscóban állítják ki Amy Winehouse személyes tárgyait, amelyeket a család gyűjtött össze.Kult--Ennél tündéribb képet még nem láthattál Ferenc pápárólhttp://www.life.hu/kult/20150905-ferenc-papa-szemuveget-vasarolt-maganak-egy-romai-uzletben.htmlFerenc pápa előtt talán senki sem törekedett rá ennyire, hogy az egyház emberi arcát mutassa be, és így hozza azt közel a hívekhez. A pápa most egy újabb szívmelengető fotóval bizonyította: sokszor neki is olyan hétköznapi feladatai vannak, mint a többi embernek. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.