Megnyílt az 15. ARC plakátkiállítás

Fotó: Börcsök Zsófia -
Hősök tere tizenöt díjazott kiállítás nyitás ARC kiállítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén 15. alkalommal rendezik meg az óriásplakát kiállítást, a téma pedig Magyar álom.

A kiállítást megelőző pályázaton a felkínált főtémán kívül – mint minden évben, idén is - bármilyen szabadon választott ötlettel, témával lehetett pályázni.

Fotó: Börcsök Zsófia

„Miről álmodsz, és mekkorát? Arról, hogy a magyar foci méltó lesz régi nagy híréhez, vagy hogy minden korrupt fazont elszámoltatnak egyszer? Mi van az álmodban: bor, búza, békesség? Haverok, buli, facebook? Szabadság, egyenlőség, testvériség? Vagy Isten, Haza, Család? Magyarul álmodsz, vagy idegen nyelven? Van olyan, hogy magyar álom? Vagy egyáltalán nem álmodozni kéne, hanem felébredni?" - ezekkel a kérdésekkel invitált idén alkotásra az ARC.

Díjazottak

A 94 kiállított pályaműből 3 díjazottat választott a zsűri, valamint idén is kiosztotta a legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz díjat. 3 plakátterv különdíjat kapott.

Első helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Magyar feeling" című alkotásával. A másodiknak járó díjakat Faragó Sándor kapta, „Merj nagyot álmodni!" című munkájáért, a harmadik helyezett pedig Kiss Ferenc lett „Ismeretlen festő" című alkotásával. A Borz díj tulajdonosa „Rémálom" c. pályamunkájával Gutema Dávid lett.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére október 7-én kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.