Elhunyt Ellis Kaut, a rosszcsont kobold, Pumukli megalkotója

kobold Ellis Kaut Pumukli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 95. évében elhunyt Ellis Kaut, az apró, vörös hajú rosszcsont kobold, Pumukli "szülőanyja". A német írónő lányának közlése szerint csütörtök reggel hosszú betegség után halt meg egy München közeli otthonban.

Kaut több mint ötven éve mutatta be a világnak a később világhírűvé vált koboldot. Azóta Pumukli rádiójátékokban, televíziós sorozatban és könyvekben tűnt fel, de még - ahogy az egy igazi hírességhez méltó - bélyegen is szerepelt.

Az írónő az utolsó időkig figyelemmel követte kis koboldja "életét". Nem tetszett neki például az a fogyasztókúra sem, amelyen Pumukli átesett, amikor a stuttgarti Kosmos Verlag egy új kiadáshoz újrarajzoltatta a figura alakját. Jan Sasse illusztrátor egy sportosabb és vékonyabb Pumuklit teremtett. Ellis Kaut lánya, Uschi Kaut és a rajongók részéről érkező kritikák miatt azonban Pumukli hamar visszakapta zöld nadrágjából kitüremkedő pocakját.

Pumukli és Eder mester meséjén generációk nőttek fel, nemcsak Németországban, hanem Magyarországtól kezdve Spanyolországon át Franciaországig. A rosszcsont kobold és az asztalosmester történetei még Kínát is meghódították.

Ellis Kaut novemberben lett volna 95 éves.

5 erotikus film, ami lealázza A szürke ötven árnyalata-trilógiáthttp://www.life.hu/kult/20150921-5-erotikus-film-a-titkarno-adel-elete-erzekek-birodalma-a-nimfomanias-a-szegyentelen-ami-lealazza-a.htmlA szürke ötven árnyalata-trilógia a megjelenése után hamar népszerűvé vált: kiadása óta több mint százmillió példányt adtak el belőle. A könyv sikere a túlfűtöttségében rejlik, nem csoda hát, hogy a neves filmforgalmazók legtöbbje mind magáénak akarta a filmkészítés jogait. A film végül elkészült (Sam Taylor-Johnson rendezésében), ám az első részt látva sokan csalódottan távoztak a mozikból: a nevetségesnek ható párbeszédek és az esetlen szexjelenetek emberek millióit ábrándították ki az amúgy sokatmondó történetből. Szerencsére ezt a kényes témát több rendezőnek sikerült jól megfognia, íme, a műfaj legjobb alkotásai. Kult--Így lehetsz még felelősségteljesebb kutyatartóhttp://www.life.hu/kult/20150923-kulturalis-programajanlo-szeptember-24-27.htmlNem kell kutatónak lenni ahhoz, hogy rájöjj, hogyan lehetsz még felelősebb kutyatartó. De ha mégis kutató szeretnél lenni, irány a Kutatók Éjszakája. Ha inkább az életminőségeden javítanál, sportolnál, vagy valami igencsak Szemrevalóra vágysz, a Life.hu tippjeivel ezeket is megvalósíthatod. KultThinkstockDaniel Craig a legpiásabb James Bondhttp://www.life.hu/kult/20150923-daniel-craig-itta-a-legtobb-alkoholt-james-bond-szerepeben.htmlA Daniel Craig-féle James Bond minden idők legtöbb alkoholt fogyasztó 007-es ügynöke a The Grocer Magazine kimutatása szerint. Kult--Egy 15 éves fiúért rajong most a magyar internet http://www.life.hu/kult/20150921-egy-15-eves-fiu-nyerte-az-idei-ki-mit-tube-ide-versenyet.htmlBánki Beni került ki győztesként a 2015-ös Ki Mit Tube tehetségkutatójából, melyre több mint 1000 pályázat érkezett. KultOrigoHamisítással vádolja a Johnny Depp-film rendezője producereithttp://www.life.hu/kult/20150919-hamisitassal-vadolja-a-johnny-depp-film-rendezoje-producereit.htmlElmaradt a Martin Amis regényéből Billy Bob Thornton és Johnny Depp főszereplésével forgatott London Fields péntekre tervezett torontói premierje, mivel a rendező a film meghamisításával vádolta meg a producereket.Kult--Vér, széklet és egyéb belső váladékok a vásznon - A világ legbizarrabb művészeti alkotásaihttp://www.life.hu/kult/20150918-ver-szeklet-es-egyeb-belso-valadekok-a-vasznon-a-vilag-legbizarrabb-muveszeti-alkotasai.htmlAz önkifejezésnek számos eszköze van. Van, aki tejet okádik a festővászonra, más pedig a vaginájából kierőltetett, festékkel töltött tojásokkal fest. Íme, a világ minden bizonnyal legbizarrabb művészei. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.