Bejárta a világot a magyar fotós fényképe - sajnos tévedésből a nevét senki nem tüntette fel

Forrás: Zsiros Istvan Hungary -
fotó sajtó Huffington Post Zsíros István BBC világsajtó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zsíros István képe bejárta a világsajtót. A Keleti-pályaudvar aluljárójában készült képet a MÚOSZ „Menekültügyről másként” nevű szolidaritási fotóakciójára küldte el. A kép, amelyen egy sátorban csókolózó pár látható, számos külföldi lapban, online-portálon és televíziós műsorban is látható volt. Bemutatta a BBC, a Huffington Post és az olasz miniszterelnök is kiposztolta saját oldalára - írja a Szeretlekmagyarország.hu.

Zsíros István a kép keletkezéséről az eMasának nyilatkozott: „A kép hátteréről annyit kell tudni, hogy megérzés alapján mentem fel Pestre, és egy kis időt töltöttem el a Keletinél, mert saját szemmel akartam látni, hogy mi is a helyzet. Különleges dolog volt olyan pillanatokat látni, amelyek az események emberibb oldalát mutatták meg. Ez is egy ilyen volt”.

Zsíros István, migránsok Forrás: Zsiros Istvan Hungary

Az Al Jazeera görög munkatársa, Yannis Androulidakis saját Facebook-oldalán megosztotta a fotót, a fotós nevének kiírása nélkül. Innen terjedt el az interneten, többezren osztották meg István képét - azt gondolva, hogy a görög Androulidakis a szerző. Így került ki több helyre is, például a New York-i Ahmed Shihab-Eldin, az amerikai VICE magazin munkatársa is így osztatta meg. A világhírű street art művész, Banksy is Androulidakis nevével tette ki a fotót, hiába írták meg többen is kommentben, hogy a kép készítője Zsíros István - írja a portál.

Nem vagyok sem újságíró, sem riportfotós, a szerencsének köszönhető, hogy a kép elkészült, ahogy az is, ahogy a neten szétterjedt” – mondja Zsíros.

A kép terjedésével egyre több helyről keresték meg a magyar fotóst. Az olasz La Stampa címlapon hozta a képet, írt róla a brit The Guardian és a The Independent, az amerikai The Huffington Post, bemutatta a BBC és a svájci közszolgálati televízió, sőt még az olasz miniszterelnök is közzétette Facebook-oldalán. „Végre elmondhatjuk, hogy a migráció európai kérdéssé vált” – írta a Matteo Renzi a Facebook-on.

8 hihetetlenül dögös színésznő, akik még nem feküdtek kés aláhttp://www.life.hu/kult/20150923-hiressegek-akiken-meg-nem-torten-plasztikai-sebeszeti-beavatkozas.htmlHol egy-egy lefittyedő szemhéj, hol a külső combokon lévő zsírpárnák, hol pedig a néhány számmal nagyobb keblek az okai annak, hogy a világsztárok plasztikai sebészhez fordulnak. Ám létezik néhány (nem is annyira fiatal) híresség, aki úgy döntött, nem él effajta eszközökkel. Gondoltad volna, hogy Salma Hayek mellei eredetileg ilyen szépek? Hogy a dögös Kate Winslet minden tökéletes porcikáját a természetnek köszönheti? Meg fogsz lepődni... KultAFPKegyes halál a vásznon - a 7 legemlékezetesebb film az eutanáziárólhttp://www.life.hu/kult/20150922-kegyes-halal-a-vasznon-a-7-legemlekezetesebb-film-az-eutanaziarol-megis-kinek-az-elete-eletem.htmlVan olyan gyógyíthatatlan helyzet az életben, amikor felvetődik a kérdés: nem lenne-e jobb megoldás a halál? Hogy erre aztán ki milyen választ ad, az rengeteg mindentől függ - mint ahogyan ezt megmutatják az alábbi, az eutanázia témájával emlékezetes módon foglalkozó filmek történetei is. Kult--Sokkoló társadalomkritika - animációs kisfilm nyomasztó világunkrólhttp://www.life.hu/kult/20150925-sokkolo-video-arrol-milyen-szurkek-es-unalmasak-a-hetkoznapjaink.htmlNem friss, valamiért mégis most terjed a legnagyobb közösségi oldalon az alábbi videó arról, milyen sokkolóan szürkék és semmitmondóak a hétköznapok. Kult--Leprások szigete volt egykor a Margit-sziget?http://www.life.hu/kult/20150925-leprasok-szigete-volt-egykor-a-margit-sziget.htmlJól ismered a Margit-szigetet, ahová néha futni jársz? Itt egy különös felvetés, amiről nem biztos, hogy hallottál már. Kult--A 10 legjobb idézet Vekerdy Tamástólhttp://www.life.hu/kult/20150918-a-10-legjobb-idezet-vekerdy-tamastol-gyerekekrol-iskolarol-nevelesrol-szeretetrol.htmlVekerdy nemcsak jó pszichológus, hanem tapasztalt szülő és remek előadó is. A szakember hosszú évek óta kongatja a harangot a kreativitás, az érzelmi biztonság mellett és a konzervatív, túl szigorú, csupán tudásanyagra épülő oktatással szemben. Összegyűjtöttük most nektek a kedvenc 10 idézetünket tőle. Kult--Fekete Dália: A világtörténelem leghíresebb, máig megoldatlan bűnesete (18+)http://www.life.hu/kult/20150916-fekete-dalia-azaz-elizabeth-short-rejtelyes-halalesete.htmlFekete Dália néven vált ismertté az a fiatal lány, akinek a testét félbevágva, megcsonkítva találták meg a Los Angeles-i Leimert Parkban, egy üres telken a ’40-es években. A világtörténelem egyik leghátborzongatóbb gyilkosságának elkövetőjét a mai napig nem sikerült megtalálni.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.