Meryl Streep új feminista drámájával kezdődik a Londoni Filmfesztivál

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres -
színésznő színdarab feminista londoni filmfesztivál Meryl Streep darab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az erős nőket állítja a központba a szerdán kezdődő 59. BFI Londoni Filmfesztivál, amelynek nyitó filmje a Meryl Streep főszereplésével forgatott Suffragette című feminista dráma. 

A brit nők szavazati jogának kivívásáról szóló történelmi film sztárjai, Carey Mulligan, Meryl Streep és Helena Bonham Carter is végigvonulnak este a vörös szőnyegen.
A nemzetközi filmmustrán a következő 12 napban 72 ország 240 játékfilmjét vetítik. Clare Stewart fesztiváligazgató a 2015-ös programot az "erős nők éveként" jellemezte. A Suffragette című filmet méltatva kijelentette, hogy "brit nők készítették brit nőkről, akik megváltoztatták a történelem menetét" - idézte a BBC News.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

A játékfilmes versenymezőnyben a londoni közönség 13 produkciót tekinthet meg, köztük Nemes Jeles László Saul fia című alkotását. A holokausztdráma Cannes-ban elnyerte a zsűri nagydíját, és ez a film Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.