Michael J. Fox kapta a világ első önbekötős cipőjét

kultikus film Michael J. Fox ajándék Parkinson-kór Vissza a jövőbe cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ami 30 évvel ezelőtt csak álom volt, az mára valósággá vált. A Vissza a jövőbe kultikus ruhadarabját a film egyik főszereplője húzhatta először a lábára. 

A világhírű trilógia egész héten lázban tartotta a rajongókat, ami nem csoda, hiszen végre eljött a nap, amikor Marty McFly és Doki meglátta a jövőt. Természetesen a főszereplők is megemlékeztek a jeles alkalomról, és Michael J. Fox büszkén posztolta a neki ajándékozott Nike Mag első darabját. A cipő mellé egy levelet is kapott a lábbeli tervezőjétől, aki meghatódva vetette papírra az érzéseit a filmmel kapcsolatban - írja az Origo.

Michael J. Fox 30 évvel ezelőtt Forrás: UIP-Duna film

"Majdnem harminc évvel ezelőtt elindultunk egy úton, hogy megteremtsünk valamit a jövőből. Habár a projekt sci-fiként indult, most büszkén mondhatjuk, hogy a fikciót ténnyé változtattuk. Mint a Nike Mag első és leghíresebb viselője, azt akartuk, hogy te viseld az első működőképes párt."

Michael J. Fox még aznap kimozdult az új cipőjében, és Jimmy Kimmel talkshow-jában mutatta be a Nike Maget. Christopher Lloyd társaságában Deloreannel érkezett meg a műsor színpadára, ahol csalódottan vették tudomásul, hogy nem sok minden változott az elmúlt években. Az önbekötős Nike Mag nem kerül kereskedelmi forgalomba. A cég további párokat gyárt, és aukción fogja őket értékesíteni 2016-ban. A befolyt összeget Michael J. Fox a Parkinson-kór gyógymódját kutató alapítványa kapja majd meg. 2011-ben már elárvereztek 1500 pár Nike Magot, 9,4 millió dollárhoz jutott így az alapítvány, de azokat a cipőket nem lehetett gombnyomásra bekötni.

30 érdekesség a 30 éves Vissza a jövőbe című kultfilmről

1985-ben mutatták be először, e héttől pedig újra játsszák a magyar mozik a Vissza a jövőbe első részét — melynek folytatásában ráadásul épp 2015 októberébe utaznak a szereplők, így különösen aktuális, hogy megosszunk a filmekről egy csomó érdekes információt kedves olvasóinkkal.
Vigyázz, kész, rajt! Indul a háromnapos hétvégehttp://www.life.hu/kult/20151022-kulturalis-programajanlo-oktober-22-25.htmlVégre egy hosszú hétvége! Ezeken a borús, esős napokon legalább ennek a gondolata felvidít minket. Hát még a sok remek program, amelyekre pénteken, szombaton és vasárnap ellátogathatsz! Kult--Király Viktor lehet, hogy kimarad A Játékkészítőből?http://www.life.hu/kult/20151021-kiraly-viktor-enekes-lehet-hogy-kimarad-a-jatekkeszitobol-vagy-egy-bravurnak-koszonhetoen-megis.htmlAz énekes remekül szerepel az amerikai The Voice versenyén. Az idén merőben megújuló látványvilággal és új dalokkal is jelentkező, A Játékkészítő című mese-musical stábja is szívből szurkol neki, bár ha nyer, lehet, hogy lemarad a decemberi előadásról, vagy mégsem? Kult--Véget ér a Brickleberry - Mától látható az utolsó évad! http://www.life.hu/kult/20151020-veget-er-brickleberry-nem-keszitenek-tobb-evadot-a-nepszeru-sorozatbol.htmlBár az animációs sorozat itthon szép számokat hozott, a tengerentúlon már januárban elkaszálták a sorozatot. Az utolsó részeket mától láthatják a nézők a Comedy Centralon. KultOrigoMozi Sohaországban: a 7 legemlékezetesebb Pán Péter-filmhttp://www.life.hu/kult/20151020-mozi-sohaorszagban-a-het-legemlekezetesebb-pan-peter-film-a-legujabb-bemutato-premier-kapcsan.htmlAz e héten mozikba érkező Pán kapcsán utánanéztünk: melyek voltak a klasszikus történet eddigi legjobb adaptációi a mozivásznon - és melyik miben jeleskedett? Kult--Egyedülálló dokumentumfilm mutatja be a Csomolungma megmászását és a serpák életéthttp://www.life.hu/kult/20151018-egyedulallo-dokumentumfilm-mutatja-be-a-csomolungma-megmaszasat-es-a-serpak-eletet.htmlKínában bemutatták az ország első dokumentumfilmjét a Csomulungma északi oldali megmászásáról, egyben a csúcs meghódítására indulók segítőiről, a tibeti serpákról.KultThinkstockÍme, az öt kedvenc idézetünk a Moulin Rouge-bólhttp://www.life.hu/kult/20151016-ime-az-ot-kedvenc-idezetunk-a-moulin-rouge-bol.htmlRajongásig szerettük a Moulin Rouge tragikus, ugyanakkor romantikus történetét, a kultikus alkotásból pedig most kigyűjtöttük nektek az öt kedvenc idézetünket. KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.