A szépség és a szörnyeteg film mese évforduló Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Disney egyik legszebb és leggyönyörűbb romantikus történetét ezen a napon mutatták be országosan Amerikában. A filmet később Oscar-díjra is jelölték.

Egy mese, mely megmutatta nekünk, hogy nem csak a szépség számít a szerelemben. Generációk nőttek fel ezen a csodálatos mesén, mely a mai napig egyaránt elvarázsolja a fiatalabb és az idősebb korosztályt. A történet alapja Jeanne-Marie Leprince de Beamunt ismert, azonos című tündérmeséje, melyben egy fiatal lány beleszeret egy elvarázsolt kastély szörnyetegébe. Az Oscar-díj történetének első animációs "Legjobb film" jelöltje.

Ezen a napon 1991-ben a varázslat elkezdődött. Forrás: Facebook/Beauty and the Beast

Amerikában 1991. november 15-én mutatták be, országosan pedig 1992. november 22-én került képernyőre. Magyarországon 1992. november 4-én vetítették le először, és hamar elnyerte a nézők szeretetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.